Dievcata, prosim poradte ponorny mixer. Odisiel mi po rokoch este "vysokoskolsky" z Lidlu. Idealne ak by bol celokovovy. Dakujem
Bamix.. za mňa len a jedine.
@jankalukasova Prečo Bamix? Ako dlho ho používate?
@ajsha123 ja 4 roky... ale moja mama 25. Ja s ním urobím aj sneh do koláča aj "zomeliem" maso ma tatarák, môžem s ním mixovať vriacu polievku či spraviť mliečnu penu do kávy. O detských príkrmoch ani nehovorím...
@jankalukasova ďakujem. A môžem sa opýtať, ktorú zostavu mate? Ci len základ? Lebo môj ponorný tiež odchádza, ale nejako rýchlo, na môj vkus... A uvažujem aj nad príslušenstvom, keďže napr. Ručný šľahač nemám...
@ajsha123 ja mám tento..tak ako je v linku..
https://www.chefshop.sk/tycovy-mixer-profi-gast...
@ajsha123 a brácho s manželkou majú tento a tiež sú veľmi spokojní.
https://www.chefshop.sk/tycovy-mixer-bamix-swis...
@jankalukasova ďakujem. Ten Bamix má nižší príkon (môj má 750w)... Ako verím tomu, že to neznamená, že šľaha/mixuje slabo... Lebo ten moj uz nedokáže rozmixovat polievku na jemno (kým bol nový, dokázal,ale terno to nebolo)
@ajsha123 a aký máš teraz? Popravde, ja už som sa veľmi neohliadala po iných, keďže mamina má tento večnosť... A robím s ním také veci, že ľadovú drť (nie dreň..), tatarák (isté, keby som chcela 10 porcií, tak nesiahnem po bamixe.. ale tie 2-3 v pohode). Sneh do koláčikov, to je úplná pecka. To mám tak do minúty hotové. Mliečna pena do kávičky. Pri hustejších omáčkach ho používam miesto varechy, lebo on to parádne premieša a "vyhladí" s varechou by som sa narobila 5x toľko a aj tak by sa mi to možno na dne prichytilo. Nedám naň dopustiť... A hlavne viem, že ich používajú naozaj na profi účely
@jankalukasova Ďakujem, presvedčila si ma 🙂Už len mat na to peniaze, ale viem, že väčšinou sa oplatí kúpiť drahšie a kvalitnejšie ako lacnejšie a veľakrát kazivé. Popozerám si ešte videá, ako sa s tým šľaha sneh, napr.. Lebo bola som zvyknutá na klasické metličky.
@ajsha123 na sneh nasadíš miesto univerzálneho noža, šľahací disk...
Sú drahé.. to áno ale zas Ti poviem, že som jeden dostala, nejaký Tefal (60€) či aký. Ten praskol. Manžel mal v byte nejaký z Lidlu, s kopou príslušenstva (30€). Ten bol povedzme ok ale plastový. Pozabudla som sa a chcela mixnuť omáčku. Zas praskol. Išlo mi na nervy, že sa v nich nedajú meniť tie nože. Vlastne neviem čo som s tým mala mixovať...do horúceho nie, do ľadu nie, sneh ani penu to robiť nevedelo, jablká cez to neprešli, malo to takú divnú uzavretú nohu. No a si zober, že to je 90€. Manžel chcel kúpiť nejaký Bosch, tiež za 60€... Vyriešil to môj otec, ktorý prišiel s Bamixom a bolo.
Baby oživujem tému. Odišla mi zo starého mixéra tá kovová ponorná časť, a náhradu už nevyrábajú. Nepotrebujem na prikrmy, ale na omáčky, polievky, pesto.
Plus šľahačka a sneh. Bamix som pozerala, ale je nad môj rozpočet. Pozerám Bosch, Braun. S čím ste spokojné vy?
@janage ja osobne by som si kupila Braun, keby som mala obmedzený rozpočet. Bola som na dovolenke, mali tam ako súčasť vybavenia kuchyne aj stary braun ponorný, plastový. Ale rozmixoval polievku na krém za chvíľku, co ja uz doma s mojím Philips nedokážem... Bosch nepoznám. My ideme do Bamix, manžel chce, aby motor vydržal dlhšie ako 2 roky (bohužiaľ, mam také skúsenosti s Philips)... Len sme ho este neobjednali.
@jankalukasova Dobrý deň, Janka, môžem ešte raz? Po roku konečne objednávame Bamix. Našla som všelijaké sady na slovenských/českých stránkach, no dostala som sa aj priamo na stránku výrobcu... A. Tie 200w stroje sú väčšinou s tou krátkou nohou. Potom sa dá kúpiť profi gastro 350, ten je s tou dlhanskou nohou (vraj 39 cm} . A existuje aj stred, vola sa Gastro pro 2, je 200w ale s nohou cca 25 cm. Ktorý máš ty? Ten link spred roka uz nefunguje. Sa mi zdá, ze to bolo 350w dlhá noha...
Kedze varím pre viac ludi a bežne šľaháme sneh z viac ako 6 vajec, príde mi ta úplne najkratšia noha (co si písala, ze majú svagrovci), krátka. Manžel tvrdí, ze s tou dlhanskou nohou by sa mi zle robilo, to je fakt pre veliké hrnce, ja by som to použila párkrát do roka na kečup, ale na bežné varenie nie... Alebo nie? Potrebujem recenzie 9d niekoho, kto ten stroj má 🙂
@ajsha123 ahoj 😊
Áno, ja mám ten 350w s dlhou nohou. A teda. Áno, v malom hrnci alebo podobne je to možno trošku nešikovne ale zas ja často varím aj v 10l hrnci a tam je to fajn, tam mi naozaj slúži ako "elektrická varecha". Ten krátky by som nekupovala. Keby som si mala vybrať dnes, tak budem tiež váhať nad stredným a dlhým. S tým dlhým sa dá všetko a je to len otázka zvyku. Ten dlhý je fajn v tom, že napr. keď mixujem v tom 10l hrnci, tak nemám ruku tak blízko tej vriacej polievky.
@jankalukasova ďakujem veľmi pekne za radu 🙂
Mám od Tefalu, HB453138, kupovala som si ho pred pár týždňami, lebo tiež mi starý vypovedal a v Planeu som ho kúpila za nejakých 30€ čo mi príde aj taká fajn cena a dobre mi slúži. Robievam často krémové polievky, takže ho využívam často 🙂