Ahojte chcem dat synovi objednat tortu 2 poschodovu na 1rok bude nás 18 čiže potrebujem vedieť akú veľkosť torty mam dat spraviť 🫣 a aké sú najlepšie krémy aby to nejako spolu ladilo chcem ísť do ovocnej fotku torty pridám ak sa tu aj nájde nejaká cukrárka ktorá je z okolia SNV a bude mi ju vedieť spraviť tak sa hláste ďakujem za pomoc fakt som už zúfalá 😁
@tinka0604 volila by som čoko krém, lesné ovocie, mascarpone.
Čo sa týka tvaru, asi som ,,stsromodna ", ale pre mňa sú toto torty,,pre oči". Zaplatíš nehorázne peniaze reálne na jedenie ostane len korpus. Postavičky, balóniky sú náročné, cukrárka si to pochopiteľne nechá zaplatiť, ale bude to niekto jesť?
@tinka0604 cukrarke vacsinou staci povedat kolko porcii potrebujes a ona uz bude vediet kolko 😊 baloniky vacsinou robia z cokolady(nam tak robili vsetky gulovite ozdoby, a aj doma xkrat som robila z cokolady) a len postavicky budu marcipan a torta moze mat krem na vrchu, a az sa ti prihlasi cukrarka vie ti dat ochutnat podla tvojho vyberu a tak si vyberies po ochutnavke
@tinka0604 my sme mali svadobnu takuto poschodovu, mascarpone krem, potreta kremom, zive kvety, nikdy viac.... Torta len na oci. Cukrarka tortu vystuzila, lebo mascarpone krem je lahky neudrzi to, torta by prepadala (ona vsak mascarpone zmiesala s pudingom, takze krem mi moc nechutil), no ale tym ze bola vystuzena, ten spodny korpus bol rozbrblany potom...
Torty si uz radsej peciem sama, nie su take krasne ozdobene, ale chutovo nam ovela viac vyhovuju ako od cukrarok. Vnutro pre nas naj mascarpone krem (coko, slahacka, mascarpone, pripadne jahody, maliny), vrch potriet ganache (z bielej alebo hnedej coko, fondandove potahy nikto aj tak nejedol 😂) alebo aj ferrero torta...
@tinka0604 piekla som torty tak môžem poradiť
Ja som sa riadila vždy týmto ohladom porcií 🙂
A čo sa týka náplní tak najistejšia čo bude chutiť na 99% všetkým je mascarpone s ovocím (lesným prípadne iba maliny)
Ak vieš že máš v rodine skôr čoko nadšencou chod do čokoladovej plnky ku ktorej sa super hodia maliny..
Prípadne super kombinácia je aj karamelova mascarpone plnka s tekutym karamelom vo vnútry 😊
Obtiahnuť tortu si nechaj bielou ganache (da sa zafarbiť) je to chutnejšie ako maslový krém
A čo sa týka guličiek taká rada 😁 - tie lepšie cukrárky robia z čokolády, potom sú tu také cukrárky "domáce" ktoré guličky na tortu robia buď z čistého marcipanu ( a je to cela gula iba marcipán) alebo obalia polystyrenovu gulu z marcipane (cize je to nejedlé) takže ak chceš guličky povedz si že ich chceš z čokolády 🙂
Pre inšpiráciu ti sem dávam od mojej tortarky , koľko sa zvykne robiť porcii a aké ma ona plnky