Pomoc s varením

26. okt 2024

Ahojte, idem si po radu, myslím si že som celkom zdatná kuchárka ale naša kuchyňa doma je v takom zdravšom štýle. Mojím svokrovcom u nás nechutí, nechutí im ani odomna ani od muža. Svokrovci ľúbia veci ako paprikáš, perkelt, proste hlavne aby to bolo mäso na šťave. My také veci nevaríme vôbec, no pár krát som sa pokúsila to uvariť keď mali prísť, nikdy im to nechutí lebo málo soli alebo málo oleja, proste vždy len nadávajú na jedlo. Objednané svokra nezje a variť u nás nechce. Bývame v zahraničí takže keď prídu tak na dlhšie. Zajtra prídu znovu, viete mi dať nejaké typi na niečo také na štýl paprikáš alebo tak ale aby to bolo uvarené tak riadne ako od babičky, prípadne nejaký typ čím to dochutiť, chcem to ešte skúsiť, ďakujem

majlo1234
26. okt 2024

Svokrovci nesypu do vsetkeho glutamany? Mozno treba kupit poriadne bujony, vegety, a tekute dochucovadlo, pripdne rovno glutasol a tak varit s tym. Hovorim z vlastnej skusenosti, moji svokrovci take lubia😀

katica06
26. okt 2024

S receptom ti neporadím ale môj muž stop kritiky ohľadom jedla po dvoch slovách. Potom už svokra ani necekla. Podľa mňa by si mal tvoj muž pohovoriť s rodičmi.

minenkak
26. okt 2024

Presne určite doma používajú bujóny a vegetu,moja mamina tiež tak a u nás zje všetko.Svokrovcom keď nechutí nech nejedia od teba a varia si ,netráp sa nimi buď budú jesť vo uvaria ty alebo nech si varia

hederamonstera
26. okt 2024

Ale vsak paprikas je velmi jednoduchy, cibula, cervena paprika, potrebujes kuracie maso a silny vyvar, slahacku, maslovu zaprasku. Ak teda nie su zvyknuti na tie umele bujonove chute, tak kvalitny paprikas im musi proste chutit

janababana
26. okt 2024

Hmmm moze byt, ze zakladom je rastlinny olej/bravcova mast, cibula a cesnak. Vela jedal tradicnych co poznam maju toto ako zaklad a vdaka tomu maju chut “ako od babicky”. Zvysok receptu si pozri na nete, napr ten paprikas, gulase, perkelt atd. U nas glutaman nejede a jedlo je vynikajuce

danieli
26. okt 2024

Nadavaju na jedlo? Toto bola prva vec, co som mojho muza odnaucila, ak ti niekto navari, spapaj kolko chuti a podakuj, nie este hundrat, v tom momente som dovarila a paci sa, sup ku sporaku a hundrat nad navarenym budem ja, az mi tlak stupol, skusila si varit spolu so svokrou? Po lopate povedat, podme spolu navarit nech sa konecne naucim pripravit nieco z vasej kuchyne, budete mat spolocnu aktivitku a dobuducna problem vyrieseny, nebude varit sama, bude ti ukazovat vysvetlovat a vsetky finty budes mat doma a na 100%

kristinka92
26. okt 2024

Za dobrotu, na žobrotu 🙈

maryetta
26. okt 2024

Ale. Uro. Pecene stehna. Alebo obratene rezne. Mas aj maso. Aj stavu. Tie svoje jedla nech si varia doma.
Pripadne ak mate ozaj dobre vztahy ze nevadi ak budes mat svokru za chrbtom nech ti “poradi” co tam kedy dat a kolko. Alebo naopak teda nech vari ona ty jej podas co bude potrebovat… ak nie tak potom ani pol slova.

simona92101
26. okt 2024

Ja mam hotelku,chodili sme na prax do x hotelov,pracovala som aj v zahranici.uz v tom obore nepracujem no doma varim vela,rada skusam nove recepty aj klasiku.my s muzom mame radi jednoduche recepty,nie mastne a ddtom varim dietne kvoli ich alergiam.no takisto ked k nam pridu moji rodicia,tak im nechuti,otec povie ze je to plane-ze co ma to v tej skole ucili ked neviem varit😄mama tam pol solnicky vysype.nechuti im,lebo tam nieje "liter" oleja,vegeta,bujony a ine šmakociny.my to doma nepouzivame.nam zase nechuti kuchyna nasich mám,ale nefrfleme,ponuknute zjeme..
Mozno tam je ten problem aj u vas..

mane01
26. okt 2024

Akoze prepac, ale to co su za sedlaci, ze nadavaju na jedlo, ktore pre nich niekto uvari? To je zaklad slusnosti, ze na navsteve zjem a nefrflem. Ako soplave deti! Za taketo spravanie by som este aj deti zhubovala, nie dospelych! Oni to podla mna robia narocky! To su tie typy, ktorym sa nezavdacis.. a ty sa napriek tomu nadalej snazis! Metal za trpezlivost by si mala dostat, lebo ja by som sa s nimi takto neparala… bud by zjedli to, co jeme my bezne, alebo mozu byt hladni…

yoxinka
26. okt 2024

Správanie otras. Keď som bola niekde, kde mi jedlo nechutilo, zjedla som, keď sa dalo, vybrala som si niečo pre mňa akceptovateľné a slušne poďakovala. To čo je za sedláčinu, že oni prídu a na všetko pindajú??? Keby mne toto robili svokrovci, môj muž by im dal dve možnosti: 1. Nech si navaria doma a donesú si 2. Nech idú jesť niekde do reštiky. Keby videl, že sa ešte snažím a oni stále frflú, rodičia nerodičia, poslal by ich riti.

maranco
26. okt 2024

Nechutí im od teba, od muža ani objednané nezje tak problém je u nich. Dostali by obzerance.

veselo_neveselo
26. okt 2024

A co varis tak normalne? By mozno stacilo prihodit trochu bocika a zjedli by.
Skus rozne cestoviny, s omackami sa da vyhrat.
Kuracie rezne. Zemiakovy salat. Gulas. Chilli con carne. Svieckovu. To su vsetko tske klasiky, nie moc narocne. Dolezite je dost ochutit (korenim) a dost osolit.

danyelia
26. okt 2024

...do reštiky by som ich poslala, keď sa im niečo nepáči 😁

nikpa
26. okt 2024

Keď svokricke u teba nechuti, variť nechce, objednané nechce, tak nech si teda donesie z domu alebo je hladná alebo nech ráno príde najedená a večer ťahá domov. Ťažkú hlavu by som si z nej nerobila.

marca12
26. okt 2024

Segedin alebo obycajny gulas by nezjedli? To nie je tazke uvarit. Ale podla mna nebude problem v tvojej kuchyni,ale v ich hlavach. Keby mi aj nieco nechutilo,nemala by som tu drzost sa stazovat ludom,ktory ma hostia na navsteve. Par krat do roka sa mozu prisposobit. Doma nech si vari,co chce. A ked sa im nepaci,mozu byt hladni.

fantaghiro21
26. okt 2024

A sviečkovú? Z br kare? bttps://www.mimibazar.sk/recept/42534/svieckova-z-bravc...

henka123123
26. okt 2024

Upec stehna.k tomu ryzu a neh si ju poleju vypekom...kolko dni budu?

mantilka
27. okt 2024

Kto ignoruje karcinogénne účinky glutamanu sodného a dáva pravidelne ochucovala s glutamanom , nikdy mu nebude chutiť bez glutamanu...tá chuť je nenahraditeľna, ale aj nebezpečná. Navar im s bujonom, vegetou s glutamanom ...ale vy nejedzte.

mantilka
27. okt 2024

Je to nepekné kritizovať jedlo...však dosolit sa dá. Ja by som poprosila solničku, keby mi chýbala soľ.
Mamka mi vravieval, že varím dietnejsie ale chutne. Veľmi jej u mňa chutilo...a nepoužívam bujóny, vegetu pouzivam bez glutamanu sodného, menej soli a len rastlinný olej...nie veľa.

mantilka
27. okt 2024

Možno rezne kuracie by zjedli, pecene kurča alebo stehná.

mantilka
27. okt 2024
katulienkax
27. okt 2024

Minule tu bola diskusia , že neveste nič nechuti a všetci diskutujuci pindali na svokru 😀teraz nechuti svokre a tiež pindaju na svokru

andrea2323
27. okt 2024

Ja varím často z fitreceptov 🙂 vyskúšaj popozerať, sú tam aj také zdravšie varianty týchto receptov všelijakých.. to by mohol byť príjemný kompromis pre obe strany. https://www.fitrecepty.sk/

andrea2323
27. okt 2024

@katulienkax 😂😂😂 nepomôžeš si

maranco
27. okt 2024

@katulienkax tam bol rozdiel v tom, že nevesta dopredu povedala aké mäso neje a na čo má alergiu a vyslovene urobili to čo neznáša a čo nemôže
A druhý rozdiel že ona nenadávala na jedlo, neohundrala ale poslušne zjedla a potom vyzvracala.

domak2
27. okt 2024

Objednaj a tvar sa ze si navarila 😁

autor
27. okt 2024

Ďakujem vám všetkým za reakcie, bývame vo Švédsku takže keď prídu je to na týždeň. Bolo veľa rozhovorov a dohovor z mužovej strany ale proste im nič nechutí, objednané nejedia lebo podľa svokry sa mäso v reštaurácii neumyva tak poriadne ako to ona robí, dnes som robila rezne, samozrejme boli málo slané a mastné, skúsim ešte pokupit tie bujóny atď, my to vôbec nepoužívame, svokra so mnou variť nechce lebo prišla si oddýchnuť a nie variť. Ja sa vždy pokúšam variť také veci ako spomínate, kura, rezne, guláš atď ale vždy to ofrflu a stále sú hladný, povedala som si že táto návšteva bude posledný pokus a ak im nebude chutiť tak mi je jedno čo budú jesť lebo snažila som sa veľa krát.

autor
27. okt 2024

A ešte dodám, my si bežne varíme šaláty, cestoviny a takéto aj bezmäsité jedlá, pre nich to nieje jedlo, cestovín sa ani nedotknú, ani keď tam dám mleté mäso na spôsob bolognese, tiež nejedia veci ako pizza atď. My si varíme naozaj hocičo, všelijaké kuchyne.
A opravujem si chybu z úvodného príspevku *tipy

yoxinka
27. okt 2024

Normálne poslať do zadku. Tam si nepomôžeš nijako. Aj keby si neviem aké čo super spravila, aj tak bude zle, myslím si.