Baby, potrebujem radu. Pekavam torty po rodine, trufnem si povedat že celkom dobre 😅 ale teraz ma poprosili o cokoladovu tortu, ale zvrchu ma byt cela ruzova.. rozmyslam ze vrch polejem bielou cokoladou kde crknem cervene farbivo a pustim pripadne par stekancov na boky.. ale co po bokoch?
Ved mas ruzovu cokoladu ruby, to si kupis normalne to ma aj Callebaut take tie male cokoladove bobky a rozrobis to normalne ako beznu cokoladu. Ale je ruzova.
@andaluzia12 ved aj ja robievam tak ze biela plnka z mascarpone ale to sa mi nehodi k tej coko plnke.
@muchotrafka298 dakujem za typ, este som taku nevidela.
https://www.yummy.sk/ruby-cokolada-callebaut--4...
Existuje aj karamelova, ta je zlata, tiez do Callebaut:
Tak ved mozes urobit swiss krem a zafarbit, bielu ganache a zafarbit alebo ruby ganache, pripadne si kupit a zafarbit od Funcakes polotovar bud Enchanted alebo Buttercream, ak to chces mat “bez roboty”, efekt vyborny.
Coko plnka je maslova ci ganache? mascrapone k maslovemu kremu sa sice az tak nehodi, ale ak sa ti s nim dobre pracuje, tak za mna ok
Ja som raz jedla tortu kde bol krém vyslahane mascarpone s nutellou. Bolo to fakt veľmi dobre.
A dokola torty (nie som veľký odborník) by som dala swiss krém s farbivom.
@anavixy ahoj..mna o tyzden bude cakat robenie torty a neviem ci swiss krem na potah budem stihat..s Funcakes co si pisala mas dobre skusenosti? Staci jedno balenie na potah mensej 3 poschodovej torty?
Plnka bude maslova preto ano mascarpone sa mi k tomu nehodi.
Ale to mascarpone s nutelou ma zaujalo, ako ho prosim robis, neviete v akych pomeroch to ide do plnky?
@lenocka8894 ahoj 🙂 ja mam velmi dobre… ak nevadi polotovar niekomu tak za mna super lahka vyroba a efekt vyborny. Malo by stacit, ja na 24cm a vyska tak +/- 13cm davam 1,5 davky co pisu na obale (tam je pisane ze ta davka je na tortu s priemerom 20cm) a staci, skus pozriet eshopy, mavaju to tam popisane aj s navodom 🙂
Autorka: nechces radsej urobit ganache? To mas raz-dva a naozaj cokoladove… mozes pridat aj mascarpone, ale teda aj bez toho sa mascarpone v pohode hodi na povrch. Mascarpne s nutellou podla mna nie je “cokoladova”, aj ked je to urcite chutovo velmi dobre.
Ruby cokolada
@anavixy stale rozmyslam. Povodne som chcela dat moju "lenivu" plnku, maslo + nutela. Keby som dala ale mascarpone s nutelou dovnutra, ruzovy mascarpone krem moze byt potom navrchu a po bokoch..
Ganache keby som urobila, tak to mozem dat len na vrch ako polevu, nie?
Nie, ganache je aj normalne krem ako plnka do torty. Z horkej cokolady v pomere 2:1 (cokolada:smotana), skus pogooglit, su rozne pomery na rozne konzistencie a aj pri roznych druhoch cokolad je to inak 🙂 alebo este mozes dat rozpustenu cokoladu do mascarpone a budes to mat viac cokoladove, len musis tu cokoladu vychladit aby sa to nezrazilo…
@autorka manzelka objednava veci tu:
https://www.minischoggi.ch/online-shop/fondant-...
Zial, neposielaju do eu🥴
Prečo sa podľa teba nehodí mascarpone k maslovému krému vo vnútri torty? Dala by som mascarpone + šľahačka + biela čokoláda, zafarbiť na ružovo.
Maslo s nutelou? Nieee,ved to nemoze byt dobre. Mascarpone,slahacka a coko je bomba. Mozes tym aj obtriet tortu. Ja na obter robim swiss krem alebo ganache
@petulda333 maslo s nutelou je mnam 🙂
O tom ma nepresvedcis 😁
@petulda333 vyskusaj 😉
Urcite nie,nemam rada plnky s maslom. A uz vobec nie samotne maslo len tak s nutelou
@petulda333 tak to je ine ked ti celkovo maslove plnky vadia.
To v akom pomere miešas to maslo s nutelou?
@petulda333 súhlas.
Prosím ťa, trochu sa tu vmiešam, zrejme pecies, aký mas recept na mascarpone plnku? Bez tmavej čokolády. Len mascarpone + šľahačka? Potrebujem svetlu a aby drzala. Ďakujem 😊
@beronsche robim aj s bielou coko a je ta plnka biela. Da sa vsak aj bez cokolady. 400ml slahacky a 500g mascarpone,plus pras.cukor a ja davam aj stavu z limetky,ale nemusi byt.
@petulda333 biela čoko mi nevadí.
Čiže roztopiť jednu bielu čokoládu, zmiešať všetko dokopy a vyšľahať? Drží to?
@beronsche pomer s coko mam takyto. Zohrejem 200ml slahacky,pridam 250g coko. Necham rozpustit. A vychladnut. Vyslaham a pridam 250g mascarpone. Krem je tuhy a drzi tvar
@beronsche jedna stredna nutela a cele maslo
Ja bežne robím coko tortu, korpusy aj plnka.. nechám stuhnut a celú tortu obrtiem bielym krémom, pripadne zafarbeným nejakým farbivom …