Nasla som fajn vyzerajúci zákusok ale nejak sa mi nezdá recept na korpus. Čo poviete ?
5pl hl. Múka, 5 pl cukor, 5 vajíčok, 2 pl kakao, 2 pl olej.
Žiadny kypriaci… vajíčok nie je vela? A mam ich oddeliť a vymiesat osobitne sneh?
Korpus sa ma prekrojit na polovicu a medzi to pojde krem z tvarohu
@bolarazjedna dakujem moc. A oddeliť zltka a Bielka?
Ja by som oddelila. Najprv vyslahas bielko, potom pridáš cukor, keď sa rozpustí, jemne primiesas žĺtka s olejom a nakoniec zmes muka+kypriaci prasok+kakao
No my odjakživa robíme obyčajny piškótový korpus tak, že koľko vajec, toľko lyžíc cukru aj múky. 2 PL oleja je skoro nič, podla mňa to nijak nepokazí. Kakao môže stiahnuť cesto nadol, takže by som odporúčala pol balíčka kypriaceho prášku (zle tým neurobíš), a možno by som aj dala o 1 lyžicu múky menej (kvôli tomu, že ide do toho kakao, aby nebol korpus taky hutný).