Pomoc s cestom na strúhaný koláč

19. jan 2022

Vcera som písala ohľadom struhaneho tvarohoveho koláča. Akurat ho robim ale cesto sa mi vobec nechce spojiť čo mam robit? Postup som dodržala no ma to byt cesto konzistencie ako na medovníky no moje sa nespojilo a trúsi sa a nedrží

dryada_dryada
19. jan 2022

Pridať trosku mlieka.

autor
19. jan 2022
pinkgirl
19. jan 2022

pridaj vajce alebo ešte 50g masla. Máš to veľmi suché/sypké.

belllinka
19. jan 2022

len trpezlivosť. Na začiatku to vždy vyzerá, že je to sypké. Mies ďalej

renka30
19. jan 2022

Podla mna ak si dodrzala postup tak sa este spoji, v tomto kolaci to troska trva a mna vzdy z miesenia boli ruka.

adriena9
19. jan 2022

Pridaj trochu masla

horalka1986
19. jan 2022

Len miesit, miesit a miesit a poriadne zatlacat hankami alebo dlanami. To cesto vzdy takto vyzera, aspon u mna a potom to vzda a spoji sa. Hlavne ho nezabudni dat do ladnicky na noc, inak ho nepostruhas.

autor
19. jan 2022

@renka30 ja som to miešala asi dlhšie ako 20 min

autor
19. jan 2022

Pridala som maslo a trosku mlieka a krásne sa spojilo dakujem zienky

enoula
19. jan 2022

A aky je to recept?nezabudla si cosi? Stane sa... Napíš gramaz.. vyzerá, ze ešte cosi potrebuje..

dryada_dryada
19. jan 2022

Ak môžem poradiť ešte daj cesto na hodku do mrazaku, bude sa ti lepšie struhat 😉

autor
19. jan 2022

@dryada_dryada parada skusim, zatiaľ je len v chladničke už asi hodinku. A dať naňho aj fóliu ?

autor
19. jan 2022

@enoula veru nezabudla, dávam si pozor. Mozno je chyba že som si maslo nerozdelila na menšie kúsky ale na väčšie a potom sa mi to zle spojovalo no neviem… každopádne zachránilo sa. A recept je tento
https://bonvivani.sk/recepty/tvarohovy-struhany...

dryada_dryada
19. jan 2022

Môžeš kľudne zabaliť do fólie, ja som niekedy tak lenivá, že ho len tak tam položím 😂🙈 ale vo fólii mu bude určite lepšie