Dobrý deň, poprosím pomoc 🙈 pečiem korpus na koláč a zabudla som tam dať papier na pečenie. Je nejaký trik, ako to vyklopiť bez toho, aby sa to rozpadlo ? Alebo budem piecť kolo 2?
Kedysi sa bežne pieklo bez papiera na pečenie. Ide o to, či si vymastila a pomúčila formu... Asi nie, však? No tak už len uvidiš. Možno to pôjde.
@deti95060810
@bubuzu Ak píše, že zabudla dať papier, tak určite nemastila, ani nemúčila.
Autorka, aký koláč? Piekla si na plechu?
ak si nenamastila formu, tak potom skús nechať dobre vychladnúť a až tak skús vyklopiť......
@h2 nevieš... poznám také čo pod papier namastia ešte .... 😉
Ak si to nevymastila, tak stale sa to da podla mna celkom dobre odrezat odspodu spatulou, taka ta velka spachtla. Pripadne skus od okrajov oddelit a potom odspodu napr stieracou kartou na Krem, spatula, noz tiez ide ked je dost dlhy pripadne ma napadlo okraje obrezat, vlozit dokola zubnu nit ( olemovat to cele) a kde sa nit stretne, tak tie dva konce pomaly tahat k sebe. Ako ked to prekrajujes na polovicu, len to pojde of spodku
Ja by som horuci plech polozila na vlhku utierku ,potom mozes pomaly skusit vybrat
však ak ide na ten korpus plnka tak to nevadí že nebude pekný - plnka skryje všetko...
prilepíš plnkou...
@deti95060810 Ale aj keby namastila, bez múky sa jej to zrejme aj tak prilepí.
Čakám na odpoveď, o aký koláč ide. Lebo ak taký, kde je korpus len spodná vrstva, na ktorú ide nejaký krém a ďalšia vrstva korpusu sa už nedáva, tak by som ho nechala v plechu a až pri porcovaní ho vybrala. Prvá kocka bude zničená, ale potom sa už urobí priestor na to, aby sa koláč dal podobrať plochým nožom a pekne vybrať.
plech si potrela tukom?