Pomer mlieka a kaše do fľašky

irenka12
21. dec 2018

Ahojte mamicky,
mam 7 mesacnu dcerku, ktora tazsie papa prikrmy, som rada, ked zje 15 lyziciek. Kasu mi vypluva, da max 5 lyziciek, preto by som ju jej rada davala do flase s mliekom. Kupila som kase od Hami (ryzovu a ryzovo-kukuricnu). Aky mam dat pomer mlieka a kase, aby mi ju bez problemov vypila cez flasu? Samozrejme mam aj cumlik na kasu.
Dakujem za vase rady a skusenosti.

lucinka1988
21. dec 2018

@irenka12 na tej kaši by malo byt dávkovanie...ja to robim tak, že si zarobím príslušnú mierku mlieka- napr večer 180ml, lebo toľko vypije, dám 6 lyžičiek UM, ako sa aj dáva no a zahustim kašou- tam je uvedené, na koľko ml mlieka ide koľko lyžičiek kase- nie vždy je to adekvátne podľa návodu, niekedy to ešte zahusim podľa potreby a aktuálnej hustoty kase- tiež davam malému pit kasu z flasky mám na to špeciálny cumel...

irenka12
autor
21. dec 2018

@lucinka1988 Dakujem za odpoved 🙂 Ked som davala podla navodu, tak mi ta kasa vysla dost husta, preto som aj pisala do diskusie, ci niekto nema svoj vlastny pomer, ale podla vsetkeho je to u kazdeho dietata individualne a treba skusat...Dakujem este raz a prajem pekne a pokojne sviatky 🙂

malinajahoda
21. dec 2018

@irenka12 tak daj do mlieka polovičnú dávku kaše. Neviem aký je pomer co je napísaný na obale.

pininka
21. dec 2018

@irenka12 lepšie kupovať také čo sú do vody, ale aj tak kaša hustne, takže do mlieka by som davala Max jednu polievkovú lyžicu.

lucinka1988
21. dec 2018

@irenka12 nemáš za čo, je to individuálne a niekedy robim od oka, keď je moc hustá, normálne zriedim s vodou ☺️Pekne sviatky aj tebe ☺️