Ahoj. Dvakrát som piekla pomarančovo mandľový koláč a vždy mi vyšiel horký. Prvýkrát som si myslela, že som zle očistila pomaranče a že tie biele blanky mi tam zhorkli. Dnes som všetko orezala a aj tak bol horký. Čím to je? Ide tam aj pomarančová kôra. Prvýkrát som dala podľa receptu kôru z pomaranča, lebo som mala bio a dnes som nemala, tak som dala kúpenú zo sáčku. Možno je to tou kôrou, už len to ma napadá. Čo myslíte? Ináč je perfektný, šťavnatý. Tu je recept https://www.tajomstvomojejkuchyne.sk/recepty/sl...
Z pomarancovej kory mas struhat len to oranzove, ta biela duzina pod tym je horka. Na to si daj pozor pri struhani.
@evia13 ja do pecenia pridavam 100% esencialne oleje, do lineckych citronovy, do pomarancoveho pomarancovy, pridavam ich aj ked varim dzemy, dodaju uzasnu chut. Pomarancovy je sladky a krasne cele jedlo prevonia
@lindusss2016 ďakujem za nápad, vyskúšam
@evia13 len pozor, musi to byt naozaj cisty esencialny olej, tych znaciek, ktore vyhovuju, je na nasom trhu len par.
@lindusss2016 kde kupuješ ten pomarančový olej. Vyskúšam ho.
@evia13 ja by som kupila v obchode susenu pomarancovu koru🙂
@petronellla87 ja som tiež pridala z obchodu kôru, ale plánujem ju vynechať, možno kvôli tej kôre je ten koláč horký. @lindusss2016 spomínala, že ten olej je sladký, tak to chcem vyskúšať.
@evia13 tento a dokonca je teraz aj v akcii
@lindusss2016 ďakujem 😊
@evia13 Pomarancova kora je horkasta, niekomu to nevadi, ale niektori ludia su citlivejsi na horke, mozes byt jedna z nich.