Pomarančový koláč

evia13
4. dec 2022

Ahoj. Dvakrát som piekla pomarančovo mandľový koláč a vždy mi vyšiel horký. Prvýkrát som si myslela, že som zle očistila pomaranče a že tie biele blanky mi tam zhorkli. Dnes som všetko orezala a aj tak bol horký. Čím to je? Ide tam aj pomarančová kôra. Prvýkrát som dala podľa receptu kôru z pomaranča, lebo som mala bio a dnes som nemala, tak som dala kúpenú zo sáčku. Možno je to tou kôrou, už len to ma napadá. Čo myslíte? Ináč je perfektný, šťavnatý. Tu je recept https://www.tajomstvomojejkuchyne.sk/recepty/sl...

marianarem
4. dec 2022

@evia13 Pomarancova kora je horkasta, niekomu to nevadi, ale niektori ludia su citlivejsi na horke, mozes byt jedna z nich.

gabika128
4. dec 2022

@evia13 pomarančový džem ktorý som jedla na Mallorke bol tiež horký. 😁 Skús dat nabudúce menej pomarančovej kôry, inak mandle tiež bývajú horké.

viestta
4. dec 2022

Z pomarancovej kory mas struhat len to oranzove, ta biela duzina pod tym je horka. Na to si daj pozor pri struhani.

evia13
autor
4. dec 2022

Tak nabudúce vynechám aj tú kôru a uvidím. Inák, ako spomínaš @gabika128 už som si aj ja spomenula, že ten pomarančový džem je fakt taký horkastý... Všetci hundrali, že aký horký koláč (myslím deti a MM), ale jedli ho a jedli až bol celý fuč 😁

lindusss2016
4. dec 2022

@evia13 ja do pecenia pridavam 100% esencialne oleje, do lineckych citronovy, do pomarancoveho pomarancovy, pridavam ich aj ked varim dzemy, dodaju uzasnu chut. Pomarancovy je sladky a krasne cele jedlo prevonia

evia13
autor
5. dec 2022

@lindusss2016 ďakujem za nápad, vyskúšam

lindusss2016
5. dec 2022

@evia13 len pozor, musi to byt naozaj cisty esencialny olej, tych znaciek, ktore vyhovuju, je na nasom trhu len par.

evia13
autor
21. dec 2022

@lindusss2016 kde kupuješ ten pomarančový olej. Vyskúšam ho.

petronellla87
21. dec 2022

@evia13 ja by som kupila v obchode susenu pomarancovu koru🙂

evia13
autor
21. dec 2022

@petronellla87 ja som tiež pridala z obchodu kôru, ale plánujem ju vynechať, možno kvôli tej kôre je ten koláč horký. @lindusss2016 spomínala, že ten olej je sladký, tak to chcem vyskúšať.

lindusss2016
21. dec 2022

@evia13 tento a dokonca je teraz aj v akcii

https://bewit.love/sk/produkt/pomeranc/?i=mv2qaz

evia13
autor
21. dec 2022

@lindusss2016 ďakujem 😊