ako tehu mavam velku chut na polievocky, ale dochadzaju mi napady...
mate niekto dobre, rychle a zdrave recepty?
hlavne by som potrebovala poradit, ako urobit sosovicovu s parkom tak, aby som nemala problemy s nafukovanim, pretoze potom strasne trpim ☹
Ahoj ja bydlim ve francii a oni tady vsechny polivky mixujou, tak si zkus uvarit nejkou polivku a jeden den si ji dej nemix a druhy den ji rozmixuj. Nebo ^pridej kapani, nebo opeceny chlebik... Nebo veskousej polivku ze vseho - brambot, paprika okurka mrkev celer atd atd atd Kdyz jsem byla tehotna, tak jsem mela pravidelne kazdou pulnoc chut na cinskou polivku 😖
zuz viem, ze strukoviny nafukuju, ale som tehu a mam zvlastne chute a idem sa z toho zblaznit, mam na to proste chut 😅
u nas na salasi robia fazulovu s udenym kolenom, husta, nenafukuje ma, je aj trochu stiplavejsia, proste delikatesa, uz dost, ze sme tam pomaly kazdy druhy den, lebo sa jej nevieme ojest, proste som tym chcela povedat, ze sa to urcite da urobit tak, aby cloveku z toho nebolo zle, potrebujem nejake tipy a triky skusenych...
zeleninovych som prejedena...
marce-cinska o polnoci? 😀 😀
Ahoj holky, hlavně na začátku těhotenství jsem milovala tuhle polívčičku: na trochu jíšky jsem hodila mražené kapustičky a takové 2 na kostky nakrájené brambory, zalila vroucí vodou a přidala kostku bujónu. I když ten bujón asi neni moc zdravej, tak radši jen klasicky opepřit a osolit. Dá se přidat vajíčko. Je to rychlovka a pojídala jsem to celý odpoledne... 😀
lalupa, zkus fazole nebo čočku přes noc namočit, druhý den dopoledne uvařit; potom už by problémy být neměly... 😀 Mně v těhu dělala problémy i cibule, stačí ji po nakrájení přelít vařicí vodou, potom přidat k ostatní zelenině. Přeji hezké těhulkování a zdravé mimi. 🙂 😅
lalupa, zdraváá mimi! 😀
http://www.biospotrebitel.sk/clanok/1068-stravo...
bod 7:
V tehotenstve nie je dôvod vyhýbať sa ani strukovinám. ... Niektoré mamičky sa obávajú nafukovania. To sa dá jednoducho obmedziť. Ako? Namočené strukoviny povaríme najskôr 10 20 min. a vodu zlejeme a pridáme čistú. Koho plynnatosť trápi častejšie, môže tento postup opakovať viackrát. A hlavne strukoviny varíme v otvorenom hrnci, aby mohol čpavok a ostatné nežiadúce látky mohli unikať. Pri ich varení pridajte fenikel, rascu, aníz
tak toto som ešte nepočula ikke skusim to.lebo ja kojím a nemožem nič také jest lebo je to katastrrofa pre malé
A je potom tá polievka aj chutná? napr s feniklom?anízom? lebo ja tieto bylinky nepoužívam vieš?
mvl, pravdupovediac, nemam to celkom odskusane 😔 lebo som presne nevedela, kedy sa ma ta stara voda nahradit novou... ja som toto kedysi pocula od dr. bukovskeho v casoch jeho velkej markizackej slavy 😀
tiez neviem, ako ta poliavka chuti s feniklom alebo anizom, ja osobne by som asi zacala tou rascou, tu mam na rozdiel od zvysnych dvoch byliniek aj rada. a este som kedysi pocula, zevraj proti nafukovaniu sa do strukovinovych privarkov ma davat saturejka.
(len teraz rychlo neviem, ci tehulky mozu saturejku)
Hm a ja ani neviem čo je saturejka
http://bylinky.biz/koreniny/k_saturejka.htm
http://www.biologika.sk/e-produkt-300-53-sature...
http://www.labuznik.com/ingre.php?ID=42
bylinka, co vyzera trochu ako levandula, kvety podobne materine duske (tymianu), ale chuti skor ako oregano. na jar predavaju na trhu sadenicky, das do kvetinaca a mas na niekolko rokov... alebo kupis v nejakom "zdravom" obchode uz ususenu 😉
prosim, kto ma recept na cicerovu polievku z Vari vam to (z tohoto tyzdna)? neviem najst archiv receptov... ani na jojtexte to neni. dik
Ahojte maminy aj nemaminy, prosim o radu: varievam malej polievky, zeleninove aj masove vyvary. Zakazdym, ked dovarim, nie je ten vyvar ciry, vzdy je taky skaleny. Aj vydrzi v chladnicke maximalne dva dni, potom je kysly. Varim tak, ze trochu podusim zeleninu na masle, zalejem vodou, dochutim a varim tak pol hodinu-hodinu podla velkosti zeleniny a masa.
Skusala som uz zalievat studenou vodou, vriacou vodou a nic, vzdy sa mi zakali. Co robim zle? (pri masovej aj zbieram penu, takze tym to nebude asi)
@bosoriak a kedy tam davas to maso?aby bol vyvar ciry,do studenej vody treba dat najprv maso,ked zacne vriet treba zbiert vyzrazane bielkoviny,je to taka pena,treba to pekne z tej polievky vsetko pozbierat a potom pridat zeleninu,stale zbierat tu penu pokial tam je....a ked robim zeleninovu polievku bez masa,zaprazku robim az na konci do uvarenej polievky a to tak ze na troske oleja si oprazim muku,dam trosku cervenej papriky,zalejem troskou vlaznej vody a stale miesam kym nezhustne...potom vlejem za staleho miesania do vriacej polievky podla toho kolko potrebujem...
@bosoriak a varíš v odkrytom hrnci?? vývar sa nezakrýva. a ak chceš aby ti v chladničke dlhšie vydržala tak odkladaj zvlášť vývar a zvlášť mäso a zeleninu, potom neskysne....(teda ak nechávaš celé kusy zeleniny a nekrájaš na malé kúsky, ja varím tak že na velko nakrájané a potom vyberiem)
@bosoriak tak ja by som polievku odkrytu urcite nevarila, lebo to by som mala z toho paru po celom byte :(. Nemas doma tlakovy hrniec - kuchtu? Ja vyvary varim jedine v kuchte, ziadnu penu nezbieram, je to rychle a uplne cira polievka, ked potrebujes zahustit, das zaprazku na zaver.
lalupa, strukoviny nafukuju..... takze bud velmi malo sosvice do polievky alebo ju nevarit 🤐 skus si varit zeleninove polievky,teraz je kopec zeleniny tak to vyuzi 😉