Ahojte, máte nejaké tipy na druhy polievok ktore chutia malým deťom tak okolo 1,5-2 rokov? Viem že takéto deti jedia už prevažne všetko, ale nechcem mu dať sosovicovu s klobásou. Napadne ma akurát tak paradajková a rascova, tieto polievky väčšinou majú úspech u malých deti.
Ďakujem za tipy
rascova? moje deti ju nikdy nejedli, ani vajickovu, neznasaju ich..... skor zjedli sosovicovu, fazulovu, hrachovu..... bez masa pravdaze (bez udenin)
vyvar, zeleninova na sposob vyvaru napr.
Rôzne krémové - brokolicová, tekvicová, cuketova, rôzne zeleninové - čo som dal...
Mrkvickova. U nas fici doteraz 🙈 Struhana mrkva oprazena na oleji, trosku muky, zakiat vodou, ochutit, povarit+cestoviny.
nas maly ma rad takmer vsetky 🙂 hlavne kremove zemiakova, zemiakovo/mrkvova, karfiolova, brokolicova, tekvicova, spenatova, skusala som aj hrstkovu, zeleninovu s mrvenickou miluje najviac alebo s krupicovymi haluskami, lubi aj demikat, paradajkovu, klasika vyvar
jedine co mu velmi nejde je sosovicova, tu my vobec nerobime s klobasou alebo inou udeninou 🙂
Čokoľvek zeleninové,kľudne ešte popuč,červená šošovica,dávam aj bulgur rozvarit apod,hrachovu,zemiakovú múku,vločky,pohánka.Ale každé dietko má iné chute.🙂Rajčinovu nedávam,sme alergici a to je histaminova bomba.Ked nemám čas,mám narobene zeleninové sušené vločky,je to ako vegeta,zalejes vriacou vodou,dám cestovinu
Moje deti jedia hlavne vyvar a zeleninovu s haluskami. Halusky maju radi celkovo v kazdej polievke a vdaka nim zjedia aspon trochu aj z takej co nelubia..
Moj mal oblubenu zo struhanej korenovej zeleniny s hraskom a krupicovymi haluskami, vajickovu, paradajkovu a vyvar. Teraz zje max ten vyvar, neviem co sa porobilo. A mladsia ta tiez vyvar ale zasadne len cisty, maximalne mrkvu. Ziadne rezance ani nic. No a predvcerom som robila frankfurtsku a aj vylizala misku 😀 takze budem robit castejsie. Starsi si pytal aj cicerovu, naposledy nezjedol ale skusit skusim znova ci nepribudne do repertoara 😀
Vyvar zo vsetkeho.
Mrkvova. Zeleninova. Brokolicova paradajkova. Hrstkova. Kapustova.
U nás naj paradajková, špenátová, zeleninová zo strúhanej koreňovej zeleniny opraženej na masle, karfiolová, a najobľúbenejšia je bagrovacia - vývar s mrveničkou. A tiež im chutila krémová kapustová z červenej kapusty, ale to nevedeli že je kapusta, lebo tu neznášajú 😁
Prečo nie šošovicu s klobásou?
Naš ma rad frankfursku, lebo sú v nej parky, a paradajkovu a tiež slepačiu (rezankovu) 😁
@nafka0483 robila som iba raz zatial. Cibulku na olej, korenie, sol, drvena rasca a ml paprika, potom som pridala za lyzicu muky a zaliala. 3 zemiaky na kocky a ked boli takmer hotove pridala som parok na kolieska a potom uz pen nejake 3 minutky a hotovo. A este som pocas varenia prihodila kocku bujonu 🙄 ale ten nieje nutny samozrejme ale mam podozrenie, ze iba preto zjedli 😀 lebo inak sa tymto veciam vyhybam, mne to netreba.
Jednoznačne vývar. U môjho syna top v rebríčku obľúbenosti, čo sa polievok týka.
Rajcinova, frankfurtska, tekvicova, mliecne - sosovicova, fazulova, zemiakova, klasika vyvar, zeleninova