dobrý večer chcem uvariť ráno franc zemiaky mám dosť na ponáhlo rano..tak som sa rozhodla že si ich uvarím teraz a dám do chladničky myslíte že vydržia do zajtra? nebudú pokazené?
Co by sa im malo stat? Budu studene, mozno trochu navrchu oschnute, inak im nic nebude.
@januska12323 ďakujem
@kandelabra takže normalne ich potom mozem dat do truby piect?
@tatianaba ďakujem pekne za odpoveď
@tatianaba a mam ich dať teda do chladničky a aj vodu tam mam pridať?
Nič sa im nestane, bežne jem zemiaky z nedele v pondelok, keď sú v chladničke, nič sa im nemôže stať
Vždy si varím zemiaky deň vopred, aj na šalát.
Jasne, ci to chces cele nachystat teraz a rano uz len supnut plech do truby? Tak ci tak myslim, ze sa na tom nema co pokazit.
Uvar ich, vodu vylej a nechaj ich vychladnúť. Teplé ich do chladničky nedávaj.
@kandelabra no myslím nakrajať a rano si ich dať naplech
a keď ich potom dám do chladničky mam k nim pridať aj vodu?alebo je to lepšie bez?
Uvarené do vody? Načo?
Nic len normalne suche ich daj do chladu, budu ok
bez vody do chladnicky
Jasne, ze vydržia. Ja som ich včera večer uvarila, osupala, vychladila, nocovali v chladnicke. A dnes som robila francuzske. Ak nestíham, vždy to tak robím.
Varené zemiaky by som ani do chladničky nedával a určite bez vody a veď ich nechajte v šupke a pred pečením ich osupete
Paneboze ludia vy co doma jete? Respektive cokolvek co hned nedojete, vyhadzujete? Samozrejme ze to vydrzi. Aj viac dni. Mas oci, nos, jazyk - tak to jednoducho pred jedenim pozri, ovonaj, ochutnaj, a jedz 🤦🏻♀️
@vanilkovazmrzka ako tvoja reakcia je zaujímavá. Veď gto žien píše že tie zemiaky vydržia tak ty o čom tocis?
@markusrasford reagujem na otazku o tom, ci sa zemak do rana pokazi, co je na tom take pozoruhodne?
Mňa by skôr zaujímalo že ako robíte francúzske zemiaky z uvarených zemiakov 🤔🤭. Priznám sa že to prvý krát počujem. Ja zvyknem normálne surové očistiť, nakrájať..dochutiť soľou, korením .. dám na spodok plechu ,na to nakrájanú hrubú párku, uvarené vajcia na kolieska nakrájané a zase na vrch zemiaky. Pečiem 45 min. potom nalejem smotanu s rozšľahamym vajíčkom a zapečem ešte na cca 15-20min.
Keď chcete dať surové zemiaky do chladničky, tak určite treba zaliať studenou vodou lebo Vám sčernajú.
Vareným sa nestane nič a vodu dávať netreba.
Ja na šalát varím deň vopred ale na francúzske neobváram zemiaky. Dám piecť surové ale na francúzske som nikdy neverila zemiaky. Načo však sa úpeču v rúre.
@lia2022 presne aj ja tak robim.
@lia2022 z uvarených zemiakov robím po stojacky. Zemiaky sa uvaria ale nie celkom do mäkka. Nechá sa vychladnúť a potom ošupu zemiaky. A spodok pekača sa vyolejuje a prvá vrstva sú zemiaky potom vajíčka a klobása. Niekto dáva aj salámu alebo slaninu. A potom ďalšia vrstva samozrejme nezabudneme osoliť. A na vrch sa dávajú zemiaky. Áno niekto dáva šľahačku s vajíčko a niekto kyslú smotanu navrch a zapecie. Stalo sa mi že som robil bez predvarenia tie zemiaky nechceli zmäknúť. Na dlho potom sa to ako tak dopiekli. A pri predvarenia sa mi to ešte nestalo.
@markusrasford
@jj298
@ibrunova
No dobre vedieť . Na budúce vyskúšam aj ja tak spraviť 😉..tak keď to takto nachystám z predvarených zemiakov, tak mám dať hneď tu smotanu s vajíčkom a už iba zapiecť na tých 15-20min? Nelámu sa vám veľmi keď ich potom krajate na kolieska na plech?
Nič sa im nestane.