Pokazia sa linecké v papierovej krabici?

16. dec 2021

Baby ja neviem ci som mala zatmenie, ale ja som tie linecke kolace uz rovno aj polepila ako som ich urobila (cca pred tyzdnom) byvam v byte. Nemam to kde dat do chladu. Mala som ich v papierovej krabici, budu pokazene? Vyzeraju ok ale neviem, ci vydrzia do Vianoc.

jaga18
16. dec 2021

Polepila, myslíš natrela džemom? Lebo ja ich tiež rovno natieram a skladujem v papierovej krabici a vydržia úplne v pohode

autor
16. dec 2021

@jaga18 ano potrela som ich dzemom, ale niekde som citala, ze to lepia niektore zienky az neskor, aby vydrzali. Mne to ani nenapadlo. Hlavne ale ja ich nemam v chlade. Len na suchom mieste pri izbovej teplote.

zenulkaaa
16. dec 2021

Ja neviem, pečieš ich prvýkrat??? Akože ved linecke nemusia do chladničky. Ja ich bežne mávam v kuchyni v skrinke na potraviny v oze, lebo špajzu nemám a nič im nie je. Do chladničky patria len plnkove koláče a zákusky. Na lineckých je iba džem a ten je predsa trvanlivy, ten tiež nepatri do chladničky.

autor
16. dec 2021

@zenulkaaa dakujem, tak ste ma upokojili. Nepeciem 1 x robim ich kazdy rok ale je pravda, ze nikdy ich nerobim tak skoro. Tento rok som zacala skor, lebo uz nevladzem. Som v 3. Tr. Bezne peciem tak vikend dva pred Vianocami.

zenulkaaa
16. dec 2021

no ved práve je vikend pred Vianocami, niektorí peču mesiac pred - neviem sice načo, ale ok 🙂 Nič im nebude isto.

malinoismum
16. dec 2021

@zenulkaaa
Presne ako píšeš, ja ich mám tiež v špajzi – je tam síce možno o stupeň chladnejšie – ale dá sa to nazvať izbovou teplotou. Nemám ich ani v papierovej krabici, ale obyčajnej dóze. Vždy vydržia. Samozrejme kým ich nezožerieme skôr, ako prídu Vianoce 🙂
- ja pečiem mesiac pred len medovníky – pretože mojím to strašne chuti, a vždy musím ešte do opekať tak na trikrát, aj celej rodine 🙂

autor
16. dec 2021

@zenulkaaa no ved ja som teraz skoro mesiac vopred - ale preto, ze nevladzem to vsetko naraz. Byvam vecer viac unavena. Takze som si to neuvedomila, ze potriet neskor.

autor
16. dec 2021

A jeden som teraz sprasila, a vyzera ze je uuuplne v poriadku.

malinoismum
16. dec 2021

Určite aj je♥️✌🏼

yanni
16. dec 2021

linecke cesto je trvanlive pecivo. Vydrzi mesiace. A ano, nepatri do chöadnicky, ma sa skladovat pri neznej izbovej teplote poptipade v spajzy, nie v chladnicke. Ci uz v papierovej krabici alebo plechovej, vydrzia ti aj do druhych Vianoc. My ich odjakziva natierame dzemom a lepime hned za cerstva.

henriettak
16. dec 2021

vôbec to nie je pečivo, ktoré by potrebovalo chladničku. u nás sa robievalo kedysi toľko lineckých, že pomaly ešte na konci januára sme ich dojedali, takže žiaden strach

nevenka
17. dec 2021

Ja som minuly rok posledne suche zakusky napiekla 15.12., na dalsi den som rodila. Vydrzali v pohode. Ale plnili sme neskor, to je pravda. Ale nic by sa nestalo, keby aj boli dzemom zlepene. Vydrzia, neboj.

monicka144
17. dec 2021

@nevenka no tak to si teda ešte celkom pekne stihla. Ono tieto linecké tie podľa mňa vydržia hrozne dlho, ako vôbec by som sa teda nebála, že by nevydržali alebo tak nejak