Ahojte,
Prosim Vas ako hodnite kvalitu masa?? Poslednou dobou sa mi stava ze aj 2 dni do konca zaruky uz maso nieje dobre, je na nom mazlavina, nesmrdi ale citam ze taketo uz treba vyhodit…preplachujem ho v octe ked si niesom ista, lebo to vraj pomaha odstranit neziaduce bakterie, len to maso je este mazlavejsie nez predtym…
Riesili by ste to?
maso odkial? my kupujeme maso zasadne od lokalneho masiara, pretoze tieto supermarketove blivajzy.. meh, nikdy viac, po tom, co sa mi 2x stalo, ze cerstvo kupene maso zapachalo.
presne zalezi aj od toho ake maso a kde ho budes a ako dlho varit. no najlepsie bude ked budes bravat od masiara ako tie z obchodov.
@katarina092 Máš niekoľko zmyslov - zrak, čuch, hmat, chuť... sluch nevyužiješ. Ale tie ostatné áno a vieš zhodnotiť aké je mäso. Hlavne sa neriaď dátumom spotreby. Mäso je mŕtvola a množia sa v ňom mŕtvolné baktérie. Je to prirodzený proces.
Takže
1.) kupuj čerstvé mäso, ktoré hneď spotrebuješ
2.) ak ho nespotrebuješ do nasledovného dňa, tak ho strč do mrazničky.
Môžeš ho preplachovať octom alebo amoniakom (tak sa to robí priemyselne v USA) Ale jedla by si to? 😲
Mäso v chladničke nechám len keď ho chcem do dvoch dní spracovať inak ide do mrazničky bez ohľadu na dátum na obale.
Odkiaľ to mäso máš? Načo kupuješ opakovane tam kde to predali nekvalitné mäso? My kupujeme iba od lokálneho mäsiara, nie zo so supermarketu. A nemáme takého problémy.
Kupujem zo Stareho otca..
@fido69 octom som zvykla preplachovat potom prud studenej vody a v pohode
ja som ešte nemala mazľavé mäso,ktoré by nesmrdelo.Skôr také,že ho je trochu cítiť,ale mazľavé nie je.Neviem teda,čo ty myslíš pod tým mazľavým,veď mäso nie je suché ako drevo aj keď je čerstvé.
@rozculena tak mazlave ze sa mi to lepilo na prsty
Mraz mäso
aky druh masa... ? kolko si ho mala doma v chladnicke? kolko islo domov z chladnicky do chladnicky? kolko bolo vtedy stupnov? ;)
my maso donesieme, ja ani nemam sajnu aku ma spotrebu na obale, co nevarim v ten den, alebo dalsi ide do mrazaku. A mam istotu ze to maso sa nepokazi.
Mazlave maso zvykneme mavat napr. niekedy kuracie, niekedy ked je velmi mlade maso, tak je take vodave, zelatinove.. ale to ide normalen vodou dole., maso nezapacha ani nema inu vadu (farbu atd), ide do hrnca...
Vzdy kupujem maso minimalne 4-5 dni pred koncom zaruky. Nekupovala by som mrtvolu, ktora ma 5-6 dni. Vzdy ovoniam maso a zhodnotim farbu.
@katarina092 a stojí to za.to pri vidíme ušetrenia pár šupov ohrozovať vlastne zdravie či zdravie detí?
@simca06022011 morcacie a kuracie
ake maso aka uprava ho caka?
Ak sa bude varit hodinu v gulasi tak by som to neriesil