Pokazené hovädzie mäso

katarina092
14. sep 2024

Ahojte
Prosim Vas mam hovadzie predne, je den po zaruke ale nieje mazlave, iba trosicku lepkave…. Ked som ho dala varit do woku nic nesmrdi len ked este na surove ovoniam vonia trochy kyselkavo…. Varili by ste to?
Dakujem

monvitka
14. sep 2024
koniarova
14. sep 2024

Nevarila. Už by sa mi sprotivilo, aj keby mu nič nebolo.

3009
14. sep 2024

@katarina092 ak chceš mať žalúdočné problémy tak smelo do toho.

ivetz
14. sep 2024

@katarina092 No pre mňa by bola dôležitá vôňa, vzhľad a ďalšie okolností vnímané zmyslami a nie názor diskutujúcich na MK! Varíš hovädzie prvý raz?

egonsk
14. sep 2024

@katarina092 hovadzina vacsinou casom dozrieva a proti bravcovine aj inaksie vyzera, vonia i chuti, takze neviem ci datum spotreby je u hovadziny exaktny udaj pre stanovenie jeho stavu pouzitelnosti 😉

egonsk
14. sep 2024

@katarina092 jo, ak by ma tu chcel niekto spochybnoval, tak pekne laicky je to vysvetlene napriklad tu:
https://www.masodomov.sk/stranka/zrenie-masa

cacianka
14. sep 2024

Pre istotu si ho mala umyť v octovej vode, keď malo taký trochu divný povrch. Umyť ešte dobre studenou vodou a potom použiť

3princezne
14. sep 2024

Macke by som ho uvarila

ankare
14. sep 2024
eeffka
14. sep 2024

Nejem a nevarim nic co sa mi na 1. nuch nepozdava

tenerifka
14. sep 2024

@katarina092 hovedzie? Deñ po zaruke? Nesmrdi?... Ano, uvarila, nic mu nebude....

nikpa
14. sep 2024

@katarina092 riadim sa vzdy podľa vône, skazene mäso proste smrdí...

oli18
14. sep 2024

Umyt bud v octovej, ako pise cacianka, alebo studenej tecucej vode, osusit, pouzit. Nic mu nie je. Uc sa rozlisovat maso podla vone. Ak to nedokazes, este v 60tke tu das rovnaku otazku.

moonlight1210
14. sep 2024

Obvykle den po datume spotreby nie je dobre skladovane maso uz skazene.

Zreba ho riadne poumyvat. Ak potom uz nesmrdi, tak to boli len na povrchu prezrete šťavy a maso je ok. Mozes ho pre istotu okrojit.

A ked ho prekrojis, tak vnutri by malo byt maximalne tuho tmavovervene, nie vsak so zelenkavym nadychom. A nemalo by smrdiet. Ak ma akoby zelenkavy nadych na niektorych miestach vnutri a/alebo vnutri pachne (hoci iba jemne), to uz je zial skazene a na vyhodenie.

naily
15. sep 2024

@egonsk wau super článok 👍🏼

egonsk
15. sep 2024

@naily vdaka. 😉