Ahojte
Prosim Vas mam hovadzie predne, je den po zaruke ale nieje mazlave, iba trosicku lepkave…. Ked som ho dala varit do woku nic nesmrdi len ked este na surove ovoniam vonia trochy kyselkavo…. Varili by ste to?
Dakujem
Nevarila. Už by sa mi sprotivilo, aj keby mu nič nebolo.
@katarina092 ak chceš mať žalúdočné problémy tak smelo do toho.
@katarina092 No pre mňa by bola dôležitá vôňa, vzhľad a ďalšie okolností vnímané zmyslami a nie názor diskutujúcich na MK! Varíš hovädzie prvý raz?
@katarina092 hovadzina vacsinou casom dozrieva a proti bravcovine aj inaksie vyzera, vonia i chuti, takze neviem ci datum spotreby je u hovadziny exaktny udaj pre stanovenie jeho stavu pouzitelnosti 😉
@katarina092 jo, ak by ma tu chcel niekto spochybnoval, tak pekne laicky je to vysvetlene napriklad tu:
https://www.masodomov.sk/stranka/zrenie-masa
Pre istotu si ho mala umyť v octovej vode, keď malo taký trochu divný povrch. Umyť ešte dobre studenou vodou a potom použiť
Macke by som ho uvarila
@katarina092 nie
Nejem a nevarim nic co sa mi na 1. nuch nepozdava
@katarina092 hovedzie? Deñ po zaruke? Nesmrdi?... Ano, uvarila, nic mu nebude....
@katarina092 riadim sa vzdy podľa vône, skazene mäso proste smrdí...
Umyt bud v octovej, ako pise cacianka, alebo studenej tecucej vode, osusit, pouzit. Nic mu nie je. Uc sa rozlisovat maso podla vone. Ak to nedokazes, este v 60tke tu das rovnaku otazku.
Obvykle den po datume spotreby nie je dobre skladovane maso uz skazene.
Zreba ho riadne poumyvat. Ak potom uz nesmrdi, tak to boli len na povrchu prezrete šťavy a maso je ok. Mozes ho pre istotu okrojit.
A ked ho prekrojis, tak vnutri by malo byt maximalne tuho tmavovervene, nie vsak so zelenkavym nadychom. A nemalo by smrdiet. Ak ma akoby zelenkavy nadych na niektorych miestach vnutri a/alebo vnutri pachne (hoci iba jemne), to uz je zial skazene a na vyhodenie.
@katarina092