tak by ma zaujímali nejaké vaše tipy čo dávate na stôl ked má prísť návšteva? u nás vždy ked oslavujeme niečo tak chystáme bud klasika chlebíčky, alebo dáme na stôl chlieb a tanier so šunkami, salámami, syrmi a zeleninou...plus samozrejme nejaké chipsy / tyčinky a niečo sladké ....niečo jednoduché ako napr jednohubky nejaké robievate? a s čím ich robíte?
okrem pizza slimakov zvyknem robit este rozne natierky, napichujem na spajdle syr, olivu, hrozno alebo jednohubky rozne, tiez taky tanier syry, salamy, olivy, ...
Napečené slané - tyčinky zo syrového cesta, pizza slimáky z lístkového cesta alebo také cesnakové kysnuté trojuholníky 🙂 jednohubky sú u nás obľúbené so syrovo-cesnakovou alebo mrkvovou nátierkou alebo proste "čo chladnička dala", rôzne druhy - so šunkou, s klobáskou, s údeným lososom ...bruschetta je tiež super ... výnimočne robím na obloženú misu ruské vajcia, keď chcem niečo iné ako len šunky, syry, zeleninu 🙂
Ja robievam šaláty. Vajickovy, syrovy alebo parížsky (u nás vege verzia zo sójového nárazu 🤭)
Jednohubky s quacamole a krevetami dip z kozieho syra s sun dried tomatoes 🍅 a cesnak .. nepeceny cheesecake v pohari s cucoriedkami alebo klasicky cheesecake alebo muffins
my tiez tak zvykneme, bud oblozene misy, alebo chlebicky, jednohubky klasika nejaky syrokrem klobaska, olivy alebo uhorka, to akoze podla chuti a potom pizzove slimaky, naposledy som robila take pudingove slimaky a nevydrzali ani na stole hned sa zjedli 🙂
ja robievam varianty z lístkového cesta (roládu, slimáčiky, závin) , jednohubky - klasika a potom syr s hroznom, mini mozarela s paradajkou, sušená paradajka s kyslou uhorkou to napichnem len na ozdobné sparadlo, velmi oblúbené u nás je banán s piškotou v čokoláde ja dávam naspodok ešte kokos aby sa mi to neprilepilo , tak isto robím mini sladké koláčiky ale do malých pohárikov ti naskladám, plnené vajíčka sú tiež fajn
Ja zvyknem obmenit slimaky za toto: https://dobruchut.aktuality.sk/recept/69836/sat...
Robim ich mensie, ako je v recepte, listkove cesto rozdelim na 5x3=15 casti. Vyborne su teple, ked ostanu na neskor, tak ich na chvilu supnem do mikrovlnky
Natierky-bryndzova, sosovicova,... -ako jednohubky, teraz aj lokse su fajn, samozrejme kolac -hrncekove to istia, syry, vajicka a salaty. Opecene hokaido a zeleninove hranolky (batat, zemiak, cvikla, zeler, mrkva,...zmiesane s olivacom a korenim pecene v trube) s domacim dresingom (smotana, horcica, cesnak a sol) su tiez super.
My robíme počas lockdownu návštevám pri príchode Ag test. Potom buď odídu alebo už nemajú chuť do jedla. Vyriešené.😉😁
@suge
pagaciky mrazene z jednoty mam stale v mrazaku pre pripad nudze.a aj mini pizu piccolini.inac robime ese klasicke jednohubky natierka klobaska syr uhorka alebo kapia.
Slane sladke z kysnuteho cesta. rybacia/masova rolada z listkoveho cesta, kiš... Kridla, rebra... Ja chlebicky nepodavam. Inspirujem sa na YT Tasty recipes
Pizza/škoricovo-tvarohové slimáky z lístkového cesta. Jednohubky: pasta zo sušených paradajok+kôpor+losos+rukola.