Ahojte žienky, máte nejaké overené recepty na Silvestra?
Ja sa chystám robiť olivový koláč, Čokoládové muffiny, očká, ovocný šalát, zapekané slané košíčky. Nič viac mi už nenapadá tak ak mate nejaký návrh alebo super recept budem rada ak sa podelíte 🙂
@prvosienka88 Aj mne práve kysne cesto na focacciu, jedna bude s olivami a sušenými paradajkami a druhá so slaninkou. Mňam, k vínu dokonale.a ešte urobím slimaciky z lístkového cesta aj na sladko s nutelou, aj na slano so šunkou, syrom atď
@catalin ahojky,mozem poprosit recept?🤩dakujem
@prvosienka88 ja budem dnes robit sekanu so slaninou a syrom, mozzarellove jednohubky, parky v slanine, chlebicky, spizy na studeno, plnene vajicka a ako dezert hrncekovy kolac s mandarinkami
Ja to mam dnes vymyslené , na večeru k našim a na pohostenie ku svokre
Quiche, slane čosi z lístkového cesta, nejaky studeny salat co vydrzi aj na vikend a sladke asi len gulicky nepecene
Chlebíky,jednohubky,banan v piškóte,slané somariny,klobáska uvarená. 🙂
@ibajaanikiny zvycajne robím túto: https://varecha.pravda.sk/recepty/focaccia-tali...
To budete len celu noc jest a pit? Ako vam bude zajtra, ak toto vsetko pojete?
My varíme guláš, urobím cestovinový šalát na studeno, vajíčkovú a cesnakovu pomazánku s pečivom a nejaké salámy a klobásky,syry ako chuťovky na stôl, a ovocný tanier pre tých čo dietuju 🤣
@prvosienka88 Hovädzí vývar, steaky zo svieckovice s restovanou sunkou, jablkové bowle. Chlebíčky so salamovou nátierkou a paradajkami, ďatle plnené kozím syrom opekané v anglickej slaninke. A keďže bývame s rodičmi, určite budú jednohubky s cesnakovou nátierkou a uhorkou, vajíčkovou nátierkou s hroznom, rybacou nátierkou s sardelovym očkom a slané vrtulky z lístkového cesta plnené syrom a slaninkou.
Minulý rok som robila čokoládový mousse ten mal úspech a bruschety - s paradajkovou salsou a ešte s avokádom a lososom. Každý rok dačo iné. 🥓🍸🍾🍰🥘
@poopsie to je super, ja som to tak mala vymyslené na štedrý deň 😅😂
@oli18 ani ja to nechapem..🤣🤣ved zjem len rovnako ako aj inokedy, my sme prave dovarili hrncisko kapustnice s maskom, udenym,klobaskou a hribami a spravila som 2 plechy oskvarkovnikov z kysnuteho cesta...vecer este tanier jednohubiek a je to vybavene..ale zase ak je vela ludi, treba viac..
@prvosienka88 my varime kapustnicu, kedze na Stedry den varime kyslu hubovu polievku. Maso a klobasa sa je s cestovinovym salatom - su tam uhorky, olivy, susene paradajky, syr, kukurica a smotanovy jogurt a majoneza. Ked by sme mali pohostenie pre dalsich ludi, z klobasy by som urobila take jednohubky s rozkami, ale sme sami s detmi, tak to nema zmysel. Upiekla som syrove slimaky z kysnuteho cesta plnene syrovou plnkou, aby nebolo len sladke. Orechy mi zjedli s opekancami na obed, tak ani na grilaz nevydalo 🙈 . Mame este kusok linecke, suhajky a kokosove gulky a medovniky z Vianoc.
Ja a m robila včera vegetky a praclíky,dnes už len očká a chlebíčky.ale ľúbime aj pagáčiky so syrokremom ale tie už sa mi nechcelo.Na Vianoce u nás máme šošovicu,tak dnes na večeru kapustnicu s klobásou a údeným a údené mäso a zemiakový šalát.
Budeme len 2, teda dieťa nerátam, ten aj tak nezje nič z toho. Urobím jednohubky a quesadilly.
Plnená kapusta,makový hrnčekový koláč,šošovicová a rybacia polievka.