Pohostenie na oslavu

lusiasali
6. nov 2024

Ahojte čo poviete na takéto pohostenie na rodinnú oslavu.
Naplánovaná je na 15:00 ( rodina 13 dosp a 10 detí do 7 rokov), večer o 19:00 prídu ešte kamaráti (10-14 ľudí).

- cviklový šalát
- studená misa ( šunky, syry, atď) s nákladným camembertom, parížskym šalátom, k tomu trhaný cesnakový chlieb
- 2 nátierky - časť na jednohubky a časť voľne na natieranie
- lokše plnené kuracou pečeňou
- tortilly plnené kuracím mäsom, šalát, tatárska, rajčiny
- pizzové slimáky z lístkového cesta
- zeleninový šalát s olivovým olejom

- orechová roláda
- banánové jednohubky
- dobošky
- kokosové guľky
- laskonky
- 2x torta

Stále uvažujem, či robiť aj väčšiu "váru" alebo nie, problém je však ten, že stôl z jedálne presunieme do obývačky a naň plánujeme uložiť toto všetko, takže nám nezostane stôl, za ktorý by sa hostia mohli posadiť a najesť sa napr kapustnice.
Myslite, že toto pohostenie bude stačiť? Alebo nahradiť niečo či vyhodiť odtiaľ?

faasx
6. nov 2024

@lusiasali podľa mňa úplne stačí
Lahôdky 😍

janicast
6. nov 2024

@lusiasali ja by som určite zrušila cviklový šalát..a ešte k tomu 10 detí,nechcela by som mať od cvikle nič..

lusiasali
autor
6. nov 2024

@janicast ten salat isto nebudem rusit, velmi ho oblubujeme, uz som ho robila aj na oslavy

natall113
6. nov 2024

Za mňa môže byť a stačí to, plus by som dala do misky ešte nejaké oriešky alebo ovocie

tundra
6. nov 2024

@lusiasali zabudla si napisat adresu🤣🤣🤣,nezjem vela,z kazdeho trosku a potom dam sem recenziu😉

janaspa
6. nov 2024

@lusiasali recept?

tramtada31
6. nov 2024

Ja by som sa najedla, ale napr moje deti by z toho nezjedli nic okrem koláčov, aj to by museli byt dobre. Možno sa popytaj ich rodicov. A ešte tie lokše, tortilly, parizak. Všetko sú to jedla, pri ktorých sa zaspinis, všade tece masť, dressing. Keď nebudu ľudia sedieť za stolom, ako ich budú jest?

lusiasali
autor
6. nov 2024

@natall113 ano ovocie je tiez plane
@janaspa uvarena nastruhana cvikla, nastruhany tvrdy syr, makka salama, vajce na tvrdo, kukurica a zalievka z bielych jogurtov a majonezy, dochutena (horcica, sol, korenie, ak treba cukor pr.), znama robi aj tak ze dava balkansky syr a rajciny cerstve.

lusiasali
autor
6. nov 2024

@tramtada31 to sa nemusim pytat, natierky detom u nas chutili aj minule ked som robila, aj pizza slimaky, ostatne je ine.

kvetka404
6. nov 2024

Ahoj, pracujem v odvetví, kde robíme eventy a catering. Tvoja voľba hlavných jedál je dosť špecifická a nemusí chutiť každému (pečeň, tortila). Univerzálny bufet je kuracie a bravčové rezne, nejaké mäso na šťave, losos na masle, niečo bezmäsité, napr. pirohy s bryndzou. Univerzálne prílohy ryža, opečené zemiaky, zeleninový šalát.
Z Tvojho menu by som zvážila potrebu druhej nátierky na voľné natieranie, pokiaľ nie je nejaká vychýrená, ktorú tam budú čakať, radšej pridaj v sytovo mäsových misách a jednohubkách a rovno tam švihni aj ovocie. Pizzové slimáky by som nerobila, alebo ich zaradila do studených mís so syrmi v nižšom počte a takisto aj dezerty, vyber si dva plus 2x torta a stačí.
Fajn kombinácia, podľa toho ako stravníkov poznáš je ako hlavné jedlo pečené prasiatko/ grilované kurčatá, chlieb, zelenina, kyslé prílohy, ryža, zemiaky.

gelifil
6. nov 2024

vyhladla som🙄

andreakotesova
6. nov 2024

Inak nátierku na voľné natieranie by som tam nedávala. Príde mi nehygienicke dávať nôž do nátierky, kde už predo mnou xludi pchalo nôž. Jedine ak by si ju nalozili na tanier lyzicou ako salat. Ostatné môže byť.

tiana080
6. nov 2024

@andreakotesova veď čepeľ noža nechytáš. Ani neolizuješ. Teda, aspoň ja nie.

andreakotesova
6. nov 2024

@tiana080 ja tiež nie, ale už tam možno zanesiem a aj ostatní omrvinky a mne by to teda prekážalo. Už by som si ju nedala 😅 ale to som ja.

kavasmliekom
6. nov 2024

@lusiasali keď stravníkov poznáš, tak môže byť. Ale ja osobne by som vynechala tie pečienky s lokšami a pizza slimáky a dala radšej rezne a nejaký zeleninový šalát. Plus ovocnú misu aspoň pre deti

tiana080
6. nov 2024

@andreakotesova akože jasne, chápem 😀 ja tiež mám svoje veci, ktoré mi prekážajú a ostatní nechápu. 😀 Mne by viac vadilo keby si niekto z misy naberal rukou 😅😬

slavomira236
6. nov 2024

@lusiasali ako jaj ale moje deti by boli hladne okrem torty kolaca slimaka co je bsetko studene by nezjddli nic..kuracie tezne aspon pre deti by boli fajn..

lusiasali
autor
7. nov 2024

@kvetka404 to je sice fajn, ale vzhladom k tomu ze nebudeme ich mat kde posadit za stol mi pride divne aby si naložili jedlá ktoré musia jesť príborom 🤷‍♀️ preto som volila väčšinu takú "do ruky"

lindous
7. nov 2024

Podľa mňa je toho až až, my na takéto posedenia zvykneme buď normálne teple jedlo alebo iba studené misy, keď si človek z každého niečo zdobne, tak vôbec mi nechýba varená večera… ja osobne by som niektoré veci v tvojom menu aj zrušila, lebo sa mi nehodia k ničomu ostatnému čo tam je a ja mam rada, keď si môžem nabrať fakt z hocičoho a kombinovať rôzne, ale to už je na tebe, ty si poznáš starvnikov, zjavne si si to už takto naplánovala… ak je otázka, či aj niečo variť alebo pridať, tak za mňa nie, už by som to nepreplácavala viac….

A sladké u vás takto ide? Keď toľko druhov, u nás je v podobnom počte ľudí problém zjesť vôbec celú tortu, väčšinou ešte aj zabalíme 😅😄

jazula
7. nov 2024

Ja by som pridala čisté mastené lokše, moja malá sa za nimi ide utĺcť a pečienky má nie každý rád… Inak sú to síce jedlá do ruky, ale z tej tortily zvykne vždy náplň kvapkať, to je také špinavé jedlo… Nahradila by som to chlebíčkami alebo jednohubkami. Alebo len mini tortilky ako jednohubky.

sevrin
7. nov 2024

@lusiasali paráda! Prídem aj ja 😁

jaskolka
7. nov 2024

Keď vieš, že to bude ľuďom chutiť,tak v pohode. U nás napríklad by to asi veľmi nešlo,mne osobne by z toho asi nechutilo vôbec nič.(Cvikla je pre mňa vrchol týrania v jedle)
Ty vašich hostí poznáš,tak je to ok

la_dolce_vita
7. nov 2024

Znie to uzasne, mnam! 🙂

lusiasali
autor
7. nov 2024

Dakujem za nazory. Asi vyhodim predsalen lokse a spravim par chlebikov.

januska12323
7. nov 2024

Tie lokše a tortily budú ako jesť? Keď nemajú kde dať tanier potrebuješ jedlo do ruky.

lauricka
8. nov 2024

@lusiasali jedla a jedla, to musí stačiť

janka1011
8. nov 2024

@lusiasali chýba mi tam mäso, niečo z čoho sa dá aj najesť...ja by som dala aspoň nejaké kuracie nugetky, zemiakový šalát. To sa dá zjesť iba vidličkou.
Tiež by som vyhodila pečienky a namiesto nátierky by som dala drobné slané pečivo, pagáčiky.

annalena
8. nov 2024

@lusiasali perfektne jedla, mnam...Ale tiez som toho nazoru, ze jest tortilly a lokse je "na stojaka" umenie 🤔 ja osobne by som sa asi neponukla, hoci to mam rada. Ale Ty si poznas hosti 😉
Len ako inspiraciu.... sme raz mali na oslabu masovu misu - boli tam male fasirky, kuracie nugety, male rezniky, vsetko velkost "do ruky" , k tomu si kazdy nalozil salat, dip....

nelka93
9. nov 2024

Mne sa to paci, práveže konečne iné jedla ako rezne a šalát. Všetko by som ochutnala 🙂

mamina7070
9. nov 2024

@lusiasali za mna malo na to kolko casu planujete mat oslavu ak od 15 do 22 druhej mne tam chyba riadne jedlo a chyba nieco vegetarianske alebo ryba