obraciam sa najmä na vás, ktoré pečiete torty, určite budete vedieť poradiť.
ja sa tiež snažím občas doma upiecť nejakú tú tortičku, aj keď sa moje pokusy ani zďaleka nadajú porovnať s tými umeleckými dielami, ktorými sa tu môžu mnohé z vás popýšiť.
čo ma ale zaujíma je hlavne to, aké podložky pod torty používate. vidím v albumoch, že tortičky bývajú položené na nejakých rovných podložkách (možno z dreva? z nejakého kovu?), ktoré sú niečím obalené (akým papierom?) a vyzerá to vždy veľmi pekne a upravne.
Ja dávam tortu vždy buď na tácku alebo ak mi to rozmerovo nesedí, tak hrubší kartón obalím do alobalu, ale nevyzerá to vôbec dobre.
takže v čom je prosím to tajomstvo? (navyše ja vždy pri plnení tortičky tú tácku alebo inú podložku celú zapatlám od plnky, potom sa to snažím utrieť a nejako zamaskovať - existuje aj na toto nejaký trik?)
budem vďačná za vaše rady.
Ja davam okolo pasy z papiera na pecenie a pred potiahnutim vytiahnem. Nerozmoci sa to a je to sup sup
Ďakujem, ste zlaté...
Ahojky, ja sa nezdržiavam obaľovaním kadejakých kartónov, kupujem a používam podložky priamo na torty v obchode s cukrárskymi potrebami, tu je pár: http://www.peceniehrou.sk/sk/produkty/lepenkove...
sú tvrdé a v rôznych rozmeroch a cenu podložky prirátavam k torte pričom je zákazník o cene vždy informovaný. Sú to jednorazové podložky a keď si ich veľmi nedorežú pri krájaní - tak ich ešte využijú.
Keď ich zašpiním pri plnení torty, tak len poutieram kraje kuchynskou servítkou... 😉
@mamahanka ja mam plastove podlozky z IKEI, polozim tortu a co zapatlam utriem, strcim do mycky a je vystarano...
http://www.ikea.com/sk/sk/catalog/products/8013...
ahoj.,,, ja tiez oballujem kartony ale pouzivam papier z tesca - rolka sice stoji 1,39 tusim ale je to taky hrubsi papier ako klasicky baliaci... maju strieborny ruzovy zlaty a cerveny... skoro ako hologram by som povedala... typ padom neobalujem celofanom... 🙂 nech sa dari 🙂
ja priamo pod tortu dávam tie klasické podložky, hrubšie a celé to položím na obalený polystyrén.. ten je vždy obalený pekným papierom, výhoda je, že je veľmi ľahký, ale zároveň váhu torty v pohode zvládne 🙂 pod ľahšie torty dávam hrúbku 3cm, pod ťažšie 5cm..
tie zapatlané okraje pri plnení riešim aj ja širokými pásmi papiera na pečenie, alobalu, čo príde do rany.. ak ostanú nečistoty aj tak, tak pomôže servítka 😉
tie podložky z ikea si isto zaobstarám a určite zužitkujem aj ostatné vaše rady.
ja pečiem len tak pre našu domácu potrebu. Keď majú detičky sviatok alebo na vianoce alebo si príležitosť len tak vymyslíme.napríklad minule sme si s detičkami upiekli tortu a napísali sme na ňu, že ňou oslavujeme krásny slnečný a usmiaty deň.
veľmi ma to baví a hlavne vtedy, keď mi asistujú aj deti, majú z toho veľkú radosť. preto naše torty nie sú dokonalé, ale určite robené s láskou a chutia vždy veľmi dobre.
a som veľmi vďačná, že ste mi poradili...
obalis si karton do papiera (bud farebneho,alebo bieleho - najlepsie jednofarebneho,aby torta vynikla 😉 ) a potom este do celofanu (predavaju v Kaufe, Kik a pod.). Takze aj ked podlozku zaspinis,pekne si to potom z toho celofanu utries a hotovo 🙂 a potom sa predavaju este take zlate, strieborne podlozky urcene priamo na torty, maju ich v internetovych obchodoch s cukrarskymi potrebami,ale to ta vyjde trosku drahsie.