Podarí sa mi tento koláč?

calathea97
28. mar 2024

Ahojte baby 😊 Mám na vás otázočku čo sa pečenia týka, nakoľko nemám veľa skúseností 😁 Vymyslela som si, že na sviatky chcem napiecť taký koláč a netuším, či sa mi podarí, tak sa vás chcem opýtať na názor. Je to koláč ktorý sa skladá z klasickej piškóty potom by na to šla ovocná plnka, ktorú chcem spraviť tak, že dám mrazené ovocie do hrnca pridám cukor, roztopím a potom to chcem zahustiť buď škrobom alebo práškom z vanilkového pudingu. (Najprv akože roztopím to ovocie potom ho odmerám, že koľko ml z toho vzniklo a s vodou tam pridám buď škrob alebo van. puding aby to zhustlo a teda povarím do pudingovej konzistencie) Myslíte že to bude držať? Netreba tam pridať ešte voľaké želé alebo čosi aby to držalo? 😁 A potom na vrch chcem dať krém z mascarpone a šľahačkovej smotany - tam mám pridať nejaký stužovač alebo to bude držať? 😁 a myslíte si že to nám dať tak že teda piškóta na to to ovocie a navrch ten krém z mascarpone, alebo to mám prehodiť, že na piškótu dám ten krém a až hore bude ovocie? Čo si myslíte podarí sa to? Chcela by som vyskúšať niečo takéto, ale nemám ani šajnu, že či by mi to vyšlo 😁😁

zuzinka888
28. mar 2024

Ja oeciem nieco podobne- no mam piskotovy korpus, krem s mascarpone,tvarohu a slahacky a na vrch davam to ovocie so zlatym klasom( skrobom)- je to taka ovocna huspeninka- a mnam😋

petronellla87
28. mar 2024

@calathea97 ja robím podobný podľa Polakovej....akurát na spodu nie je piškóta ale také brownies cesto. Na to mascarpone+slahacka+tvaroh a na vrch mrazené ovocie+vanilkový puding. To ovocie drží netreba tam už nič dávať

janinka112
28. mar 2024

@calathea97 podobný koláč nájdeš pod názvom žravé rezy alebo mandaríkové rezy, dá sa použiť rôzne ovocie a je tam postup na tú želatínu

deti95060810
28. mar 2024

koláč je zvládnuteľný... záleží od teba aké ty máš skúsenosti s pečením..... pokazíť sa samozrejme dá.

panipanka
28. mar 2024

ci sa ti podari, to neviem, ale kazdopadne nam daj potom vediet, pretoze ma to velmi zaujima. 😀 a moze byt dobry 🙂 ak vyjde 😀

titla
28. mar 2024

Tiez robim podobny. To ovocie s pudingom Ti bude drzat bez problemov. Podla mna nepotrebujes stuzovac ani do plnky, mascarpone je tuhe, to zaisti konzistenciu.

vyrovnanaosoba
28. mar 2024

Ak dáš dostatok škrobu do ovocia, bude to držať aj pod krémom. Vodu tam netreba dávať, ovocie pustí šťavu

h2
28. mar 2024

Daj to opačne, najprv krém, potom ovocie, takých receptov je veľa, s rôznym ovocím.

dadka1997
28. mar 2024

@calathea97 kolac sa velmi podoba na viedenský zakusok .. tiez piškótove cesto ale na vrch davam Pomarančový dzus a zahustujem pudingom ako keby som ozaj puding robila .. a ano drzi to pokope ved to zhustne netreba ziadne zelatiny.. a navrch ide slahacka a este piskotky 🙂

calathea97
autor
31. mar 2024

Ahojte baby 😊 Ďakujem vám za vaše rady, koláč sa vydaril a partner sa vyjadril, že je to asi najlepší koláč aký kedy jedol, tak som veľmi šťastná 😁 inak krém som robila nakoniec tak, že keď som zmiešala 500g mascarpone a 600 ml šľahačkovej smotany s trochou práškového cukru a vanilkového cukru, tak ten krém bol dosť riedky a bála som sa, či mi stuhne, tak som tam nakoniec dala stužovač za studena. Neviem, možno by to aj bez toho stuhlo, ale nechcela som to riskovať 😁 Vrch, to želé, som urobila zo 750g mrazených jahôd a podliala som to trošičkou vody, plus som to tiež trochu ocukrila. Keď to začalo vrieť rozmixovala som jahody ponorným mixérom a podľa objemu som tam pridala zlatý klas s troškou vody, a teda zhustlo to parádne 😁 Odporúčam, keď budete mať čas žienky, urobte si aj vy tento koláčik, fakt je vynikajúci 😊