Po príprave znovu neprihrievať

anjika42
25. aug 2017

Mám kúpené mäso - hovädzí írsky steak, na obale je návod na prípravu - opiecť na panvici - ale je tam aj veta Po príprave znovu neprihrievať, tak sa chcem opýtať, či mäso môžem napriek návodu klasicky podusiť na cibuľke a keď ho pozajtra budem prihrievať (lebo si chcem navariť naraz na dva dni), či je to až také nebezpečné, ďakujem.

bashka80
25. aug 2017

Áno, pokojne môžeš, keď ho podusíš na cibuľke, bude celé prevarené a nebude to nebezpečné. Na obale je to preto, lebo výrobca predpokladá, že si to pripravíš tak, na čo je to určené - teda na steak. A steaky sú síce opečené z oboch strán na panvici, ale vo vnútri ešte "nedovarené". To by bolo nebezpečné prihrievať.

anjika42
autor
26. aug 2017

tak som to aj chcela, dakujem 🙂