Ahojte vedel by mi niekto poradiť budem robiť prvý krát tortu malej na prvé narodeniny a vôbec neviem aké plnky spraviť a aké ovocie sa hodí k danej plnke plnky by som chcela robiť asi dve a ovocie tak či by mi vedel niekto poradiť že aké plnky spraviť a aké k tomu ovocie budem vám veľmi vďačná 🤗🤗
Kocku gaštanového pyré vyšľahám s 250g mascarpone, iba minútku, kým sa to spojí a ku tomu primiešam ručne jednu vyšľahanú šľahačku, prípadne dosladiť podľa chuti, niektoré pyré je sladšie, niektoré menej ... a moja mamina robieva tak, že do klasického pudingovo-máslového krému zašľahá tiež kocku pyré, tá je tiež chuťovo super, ale ťažšia 🙂
@jessica45 Sladkú smotanu vyšľahať dotuha, pridať mascarpone a trochu práš. cukru.
Ak chcete ovocie, tak jahody, čučoriedky...
@jessica45 áááno, poď poťahovku tortu zvonku potrieť len máslovým krémom ... buď máslo vyšľahané cukrom alebo s roztopenou a vychladnutou čokoládou + môžeš primiešať odrobinky z korpusu, ak budeš zrezávať a tým vyrovnať povrch, jemná vrstva stačí, kvalitná poťahovka sa ti topiť na tom nebude, kľudne môžeš celé šupnúť do chladničky 🙂 a gaštanové pyré sa predáva mrezené v kockách, vyzerá podobne ako máslo, nájdeš hádam v každých potravinách v mrazničke 🙂
@jessica45 u nás najviac ide čokoládová alebo karamelová plnka a obe môžeš dať aj pod poťahovku
karamelová - uvariť salko a do vychladnutého primiešať jedno maslo
čokoládová - uvariť 1dcl mlieka, 150g kryš.cukru, 1 vanilkový cukor, 150g horkej čokolády, 3 žĺtka, do vychladnutého primiešať jednu heru
ja dávam do chladničky za potiahnutú tortu kartón, oprem ho o stenu chladničky, kartón je síce trošku navlhne ale torta je v pohode
@jessica45 pozri na stránku https://tortyodmamy.sme.sk/, dozvieš sa tam úplne všetko. Nech sa torta vydarí
@elizabet173 ďakujem krásne
Najjednoduchšia a najrýchlejšia čokoládova plnka, ktorú sme si v poslednej dobe obľúbili je iba mascarpone vyšľahané s nutellou a ku tomu sa prefektne hodia maliny, ktoré to osviežia 🙂 celkovo sa podľa mňa do tôrt hodí kyselkavé ovocie ... k tvarohovým plnkám dávame radi kiwi, ak je poriadne zrelé alebo jahody, lesné plody, ku gaštanovej sú super višne, ku eskimo plnke (kokosový puding, máslo, kyslá smotana) zyvkneme banán 🙂