Viete mi prosím poradiť recept na plnku na zdobenie torty. Aby to takto pekne držalo. Dakuje.
@21janula21 smotanu na šľahanie dať ohriať( nesmie vrieť) odstaviť zo sporaka do toho nalamat čokoládu bielu/horkú chvíľu počkať a rozmiešať. Na noc do
Chladničky , na druhý deň vyšľahať pridať mascarpone a je to 🙂 je veľmi chutná a super drží 🙂 všetci chvalili
@zuzikak ja potrebujem na zdobenie
@matka1961 ja potrebujem hlavne aby dobre držala pri zdobení ako som dala foto
@21janula21 ved ano - s touto plnkou sa da aj zdobit. Das menej slahacky a mascarpone je dostu hutne aby drzalo tvar. Pridas farbivo a je to.
@21janula21 Swiss krém
@matka1961 smotana na šľahanie rastlinná či živočíšna prosím vás?
Keď má držať na to mám najradšej swiss, ten sa dá super farbiť, super drží, dá sa pekne urobiť s ním čokoľvek, aj maľovať naň.
@mirkaferko co je prosím swis krem
@jakubrianka klasická na šľahanie živočíšna🙂 a áno
@21janula21 drží aj na zdobenie skúšala som mimo tortu nakoniec som na tortu nedávala taký typ zdobenia🙂
@matka1961 co je to swiss krém?
@elizabet173 a viete mi poradiť niečo lepšie?
@21janula21 tu je recept
@21janula21 ved urob ten mascarpone krem ako ti pisali. Je mega chutny a da sa s nim zdobit. Ak chces tie vlnovky, co si davala fotku, tak to s nim v pohode urobis, mozes ho tiez farbit...
@mirkaferko swiss krem na obtieranie som este nerobila. Teraz budem piect narodeninovu a normalne rozmyslam, ze skusim 😄 ale teda ako si pislaa, chutovo nic moc? To ma asi jedine odradza.
@cherry_cherry na mňa je dosť sladký, ale ja ho nedávam v hrubej vrstve, takže sa to stratí a používam ho len na obtieranie a zdobenie torty, nie ako náplň. Perfektne sa s ním pracuje. A tá chuť... ono je to vec vkusu, kamarátke náramne chutí a moja najstaršia dcéra ho vôbec nemusí...
@elizabet173 veď ala parížsky krém nie?
Nechám vždy prevariť, myslím aj tak píšu
@mirkaferko no skusim ho teda 🙂 iba na obter, dnu dam mascarpone krem. Som zvedava ako sa s nim pracuje. A vdaka za recept 🙂🙂
@21janula21 mne sa tiež najlepšie pracuje so swiss krémom, je krásne biely a super drží tvar 😀
Mascarpone krem vám nebude pekne držať teda keď najprv obtriete celú tortu a potom idete špičkami robiť zdobenie tak nie,tam určite len krém z bielkov a masla.mascarpone len plniť,prípadne obtriet ,ale to čo máte na obrázkoch jedine swiss
osladit mascarpone a zmiesat bud so slahackou alebo s pribinacikom a nechat stuhnut