Plnka do kuraťa

bembulka
31. jan 2015

ahojky poprosim niaku dobru plnku do kuriatka?dakujem 🙂

kiki68
31. jan 2015

ja robim tak,ze osmahnem na oleji cibulku, vnutornosti, pridam steakove korenie trosku, pridam nasekany petrzlen, trosku cesnaku, stiahnem to z panvice a zmiesam s 2 vajickami a rozkom nakrajanym. Ked mam cas,tak ten rohlik trosku osmahnem len tak na panvici s bylinkami. Toto cele zmiesam a naplnim tym kurca. Dalej to uz peciem s tym celym. Kura peciem ale tak,ze si zarobim v hrnci korenie s maslom, solou, touto roztopenou zmeskou natriem cele kura.

bembulka
autor
31. jan 2015

@kiki68 dakujem to vsetky vnutornosti?

bonaqa2013
31. jan 2015

@bembulka ja robím bez vnútornosti. Rožky pokrájam na drobnejšie kúsky, namočím do vody, vyžmýkam. Pridám k tejto mase soľ, korenie, mletú rascu, 2 vajcia, petrž. vňať, olej - 2lyžice, Všetko dobre premiešam a plním. Niekedy keď pečiem stehná , tak plnku v polovici pečenia vylejem na pekáč k stehnám. Dá sa potom pekne krájať.

bembulka
autor
1. feb 2015

@bonaqa2013 dakujem 😉

kiki68
1. feb 2015

@bembulka ano, okrem oblciiek, ale u nas predavaju kurata len s vnutornostami,akoze mas ich v sacku,ale co s tym...takze sa to pouzije takto na plnku. Podla mna bez tej pecienky kuracej by to nemalo smrnc 😉

vincp
1. feb 2015

@bembulka ja robím bez vnútornosti (nejeme ich), nakrajam tri rozky, nenamacam, na cibulke ich osmahnem, pridam udene masko nakrajane na kocky, okorenim, pridam drvenu rascu, moc nesolim, ak je udene slane, petržlenová vnat nasekana a zalejem dvomi vajickami, kt.rozmiesam so vsetkym ako prazenicu. Davala som do toho aj hubky, ked som mala ;)