Pistáciový krém na plnenie Eclairs

frida1990
23. dec 2024

Ahojte, viete mi prosím poradiť fajnový pistáciový krém na plnenie Eclairs? Krém by mal byť z bielej čokolády a pistáciovej pasty, len neviem v akom pomere si to skombinovať, aby ten krém bol ozaj výborný. Máte pre mňa tipy? Vopred ďakujem ☺️

frida1990
autor
23. dec 2024

Ešte dodám že krém by nemal byť moc hutný ale lahodný, vláčny, krémový

nika_val
23. dec 2024

Ja mam recept kde sa píše 10g pasty na 100g bielej čokolády. Z toho spraviť klasickú ganache, nechať cez noc vychladnúť a stuhnúť a aby bol vláčny a nie hustý tak vyšľahať 🙂

frida1990
autor
24. dec 2024

@nika_val to znie super, a koľko šľahačky mám dať na toto množstvo?

frida1990
autor
24. dec 2024

@stellarstar ďakujem tento som presne pozerala, len neviem či nebude mega sladký, niečím by to chcelo zjemniť, aby šiel použiť na plnku do eclairs, len ten pomer neviem

nika_val
24. dec 2024

@frida1990 ganache z bielej čokolády sa robí v pomere 3:1 (čokoláda : smotane)
Odporúčam dať aspoň 2-3 čokolády pretože z jednej to bude príliš málo 🙂

frida1990
autor
24. dec 2024

@nika_val ďakujem 🥰