Pistáciový krém

jarkap1
10. nov 2024

Máte odskúšaný nejaký pistáciový krém ako náplň do torty/rolády?
Kúpila som pistáciové maslo od Gymbeam na tento účel, ale po zhliadnutí farby a konzistencie začínam pochybovať☹
Na fotkách koláčov sú krémy krásne zelené, no z toho masla taký krém určite nebude.
Ako ho robíte vy?
Dik🙂

viestta
10. nov 2024

Tir krasne zelene kremy su zvycajne prifarbene, ani keby si si spravila vlastne maslo z pistacii, nebude hraskovozeleny

twinflame
10. nov 2024

@jarkap1 Big boy protein cremo pistacia od Aktin je vyborny. Farba do zelena, ale nie ziariva zelena

danielle21
10. nov 2024

Ja som kupila na allegro, chutny bol veru

kiki68
10. nov 2024

Ja pouzivam pistaciove pasty priamo z Talianska ( zijem ma hranici s IT) a uplne mega zelene to neni, iba jemne. Ak to ma niekto ziarivo zelene, tak tomu pomohol farbou

jarkap1
autor
10. nov 2024

@jarkap1 skor by som chcela poradit ako zuzitkovat to pistaciove maslo?
Zvazujem 2 alternativy.
1) maslovo pudingovy krem -do pistacioveho pudingu zaslahat maslo +to pistaciove maslo (to je inak riedke aj vychladene) a naplnit roladu.

2) mascarpone, slahacka+pistaciove maslo.

Jedine co som pistaciove robila, bola pistaciova ganaz (biek coko v smotane plus pistaciova pasta, ale ta bola z cukrarskych potrieb kupena). No do rolady to nebude dost tuhe.
Jaaj boze skoda penazi za ten gymbeam☹

muchotrafka298
10. nov 2024

Ked pomelies pistacie, tak to nie je krasne jasna zelena hmota. Je to hnedozelene. Tak isto ako tie rozne masla. Je to prirodzene, ked to nie je dofarbovane.
Detto aj zmzlina, pistaciova origos je hnedozelene masa, nie svietiva zelena.

matula77
10. nov 2024

ahoj, ak si uz nerobila - tak si pozri na youtube recept na pistaciovu tortu od cupcake roses. Ja som ju piekla viackrat a chutovo vyborna

lilizzachy
10. nov 2024

@jarkap1 ja som robila pistaciovy cheescake