Piekla som vianočku a je na nej tvrdá kôrka. Prečo?

july0
23. máj 2024

ahojte baby poradte piekla som vianočku a kôrka je tvrdá čo mam urobit nabuduce ?

nevenka
23. máj 2024

@july0 ako dlho si piekla?

akinomel
23. máj 2024

@july0 keď vyberieš z rúry, potri teplým mliekom, alebo roztopeným maslom aj pred pečením aj po vybratí

0silvia0
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
kp7333
23. máj 2024

Nabuduce po upeceni potri zmesou vody, rozpusteneho masla a cukru. Korka zmakne a bude pekne leskla.

july0
autor
23. máj 2024

@akinomel nemôžem nič mliečne lebo mame alergiu.

july0
autor
23. máj 2024

@0silvia0 na 180 a 45 minut tak to bolo v recepte😀

0silvia0
23. máj 2024

@july0 aha, tak neviem. Asi treba vyskusat iny recept

nikha2809
23. máj 2024

@0silvia0 ale ona piekla vianočku, nie bábovku

0silvia0
23. máj 2024

@nikha2809 ježiiis sorry, mne uplne preskočilo v hlave slovo vianočka za bábovku. Do riti, autorke sa ospravedlňujem, ďakujem za upozornenie.

nikha2809
23. máj 2024

@0silvia0 ja len kvôli tomu že ak si ozaj myslela bábovku aby to autorku nedomylilo a nepiekla ju potom dlho 😃

akinomel
23. máj 2024

@july0 nevadí, môže byť aj cukrová voda

nevenka
23. máj 2024

@july0 to je podla mna vela. Ja peciem v nadobe, take vianockove cesto to je, nechce sa mi zapletat, je to kvaskova. No a peciem na 180 max. 30 min, vrch prikryvam este alobalom, tak po 15 min. Pred pecenim ju potieram bielkom. Zltko je v ceste. Tvrda korka nie je, ale zase ani makka, no ale pripomina tu z obchodu. Take daco.

nevenka
23. máj 2024

A davas tam nejaky tuk? Ked nemozete mliecne? Tuk zvlacnuje cesto, ci aj cesto nie je moc akoby "suche"...a mlieko rastlinne davas?

stanus81
23. máj 2024

Ja zvyknem po cca 15-20 minutach prekryt vrch vianocky alobalom. Vtedy sa tolko zhora nepripecie a nestvrdne.

brendaa
23. máj 2024

@july0 skus ju pozrieť po upečení horúcou cukrovou vodou a zakryť mokrou utierkou do vychladnutia

july0
autor
24. máj 2024

@nevenka ano mlieko rastlinne. tuk vegansky😀