ahojte baby poradte piekla som vianočku a kôrka je tvrdá čo mam urobit nabuduce ?
Nabuduce po upeceni potri zmesou vody, rozpusteneho masla a cukru. Korka zmakne a bude pekne leskla.
@july0 to je podla mna vela. Ja peciem v nadobe, take vianockove cesto to je, nechce sa mi zapletat, je to kvaskova. No a peciem na 180 max. 30 min, vrch prikryvam este alobalom, tak po 15 min. Pred pecenim ju potieram bielkom. Zltko je v ceste. Tvrda korka nie je, ale zase ani makka, no ale pripomina tu z obchodu. Take daco.
A davas tam nejaky tuk? Ked nemozete mliecne? Tuk zvlacnuje cesto, ci aj cesto nie je moc akoby "suche"...a mlieko rastlinne davas?
Ja zvyknem po cca 15-20 minutach prekryt vrch vianocky alobalom. Vtedy sa tolko zhora nepripecie a nestvrdne.
@july0 ako dlho si piekla?