Žienky, rada by som spravila pesto z medvedieho cesnaku., či jednoducho zavarila. Goole dal kadečo ale nechcem tam žiadne orechy pridávať. Zaliat pomixovany cesnak slanou vodou a normalne zavariť vo vode na 10 minut? Bude to stačiť? Alebo aj olej tam pridať? Citrón? Niečo jednoduché a overené.
@compra umyvačku nemam, keď klasicky na par minut dam zavarit na sporak, neznehodnotim to?
Ano. Aj klasicky sa da. Ale teda v chladnicke vydrzi aj nesterilizovany.
Ja iba nakrájam, naplním do skleničiek, pridám soľ zalejem olejom a vydrží celý rok 🙂 na varenie, na surovo. Drží chuť, vôňu aj farbu.
Pomixujem. Pridam olej. Sol. Mozes parmezan. Ked nechces orechy, nedas. Ja tiez nedavam. Dam do poharov. Cast sterilizujem v umyvacke a cast dam do chladnicky. V chladnicke to vydrzi aj rok. Sol konzervuje.