Pečivo, ktoré existovalo kedysi dávno

5. okt 2024

Ahojte,prave ranajkujem pecivo a napadlo mi, u nas bola davnejsie Hypernova a tam mali brutalne pizza rozky a syrove zemle,ze ten syr bol naozaj po celej tej zemli,boli famózne,vzdy sme kupovali vela kusov. Pamatate si ? Uz take pecivo nedostat v potravinach,tie tusim piekli priamo v tom obchode. Teraz je v lidl mrazeny polotovar,ok,to by som prezila,ale to co nazvu syrovy rohlik alebo pagac,ma od syru daleko...

zalka
5. okt 2024

A bráni ti niečo nastruhat syr a pred dopečením posypať to pečivo.

stellarstar
5. okt 2024

Tak sa naučiť sama to robiť. Alebo skočiť do AT, Spar aj Billa majú syrové zemle

autor
5. okt 2024

@zalka hnusny komentar od zakomplexovanej zeny,co ine som tu cakala 🤦‍♀️🤣🤣🤣 ano brani,kedze vela ludi si kupuje pecivo cestou do skoly,do prace,isto nebudu hladat moznosti ako si niekde po ceste na nom zapecu syr,to je pointa toho ze si kupis hotovy vyrobok mila moja 😊

autor
5. okt 2024

@stellarstar super,diky,to som nevedela 👍,my chodime vacsinou len do lidla

zalka
5. okt 2024

Vieš čo píšeš o mrazenom polotovare, mňa napadli práve tie mrazené, kt. Si dáš doma do rúry a na to som reagovala, že máš posypať syrom.
Vôbec ma nenapadlo, že píšeš o upecenom pečive. Vyjadruj sa presnejšie aby si nemala pocit, že ti niekto píše hnusný komentár a zakomplexovana si jedine ty ak takúto tému riešiš anonymné.

zalka
5. okt 2024

A ze ti @stellarstar napisala to isté čo ja je vedľajšie, odteraz budeš do prace chodiť cez Rakúsko lebo ona to pečivo nakupuje tam alebo si ho sama pečie. Ale ja som napísala hnusne. 😁😁😁

viestta
5. okt 2024

tak poopravim ta, aj tie syrove zemle v Hypernove sme dopekali zo zmrazenych polotovarov.

autor
5. okt 2024

@viestta ved pisem ze to az tak nevadi,aspon tam bol syr

autor
5. okt 2024

zeny,co ste sa zle vyspali alebo vas nasrali muzi 🤣🤣🤣🤣

viestta
5. okt 2024

Nie, nevyspali sme sa zle. Ty si podrazdena, ked nedostanes odpoved aku si ocakavala. Ja sa tiez nehadzem o zem, ze uz nikto nevyraba moje v detsve tak milovane lekvarose, na ktorych som zila celu ZS. No a? Ani vlnky nevyraba nikto, ani maxi rozky, ani Rollo nanuk. Ale ak by si velmi chcela, mas podnikatelsky plan, zacni piect tie poctive a predavaj ich. Nasla si dieru na trhu, treba to vyuzit. Jedine, ze by si nechcela...

7miriam77
5. okt 2024

@viestta mňam vlnky, na tie som úplne zabudla, boli super

stellarstar
5. okt 2024

@viestta
@7miriam77 ale baby vlnky ešte dostať nie? Ci myslíte niečo iné?

chymena
5. okt 2024

@viestta Nedopekali,praxovala som v Bratislave v Avione v Hypernova, takže presne viem aký spomienkový optimizmus sa vynoril autorke pri raňajkách,my sme všetko robili poctivo v tej dobe,Anglické rožky, Vianočky, všetky druhy rohlikov,sisky.

7miriam77
5. okt 2024

@stellarstar faaakt? Toto boli také vanilkové ako doboska tuším, a tri -styri vlnky,bolo to mňam, ja odmala len všetko vanilkové alebo kokosové mám rada

stellarstar
5. okt 2024

@7miriam77 no ja som tento rok kupovala v kaufe rôzne chuti pokiaľ sa rozprávame o tom istom

7miriam77
5. okt 2024

@stellarstar tak to tam mrknem 🙂👍

autor
5. okt 2024

@chymena presne aj sa mi zdalo,u nas bolo vedla hypernovy tesco,a obidva retazce mali vlastnu pekaren,len som bola mala tak som si nebola ista...naozaj si do dnes pamatam tu chut 🫠 dakujem z normalny mily komentar 🙂

viestta
5. okt 2024

@chymena nieco sa pieklo v pekarni od zakladu, ale vela veci sa dopekalo

chymena
5. okt 2024

@viestta Lovím hlboho v pamäti,ale u nás sme nemali mrazené.Skor nie,ako áno.Ved to je jedno,s autorkou sme si prišli na svoje a to stačí.

0silvia0
5. okt 2024

@7miriam77 aka doboska? Ved plnena napolitanka a vrchnu oblatku mala zvlnenu, foto pridala
@viestta

milanemila
5. okt 2024

Autorka nauc sa prosim ta, ze nie kazdy kto s tebou nesuhlasi je zakomplexovany 🤦🏼‍♀️
V pekarnach sa da zohnat normalne pecivo ( v BA napriklad kruh, od nasich, yeme, bloom a vela vela dalsich). Dopekane pecivo zo supermarketov je fakt hnusne, resp da sa jest tak max v den upecenia a potom je fakt zle.

7miriam77
5. okt 2024

@0silvia0 ja takéto oblatkove všetky volám doboska. Ďakujem za pochopenie 😂😂😂

0silvia0
5. okt 2024

@7miriam77 hej, hej, narecie, uz som pochopila

0silvia0
5. okt 2024
luccija
5. okt 2024

Pamätám... uz mi tiez nic z bežných reťazcov nechutí a chodím do 3 pekárni raz za cas.Pagáče v Lidli sú otrasné či syrový, oskvarkovy a je mini.

7miriam77
5. okt 2024

@0silvia0 tak tak 👍nie som síce z Oravy, no aj v Martine to frčí 😂

nelka93
5. okt 2024

@7miriam77 aj na Liptove mame dobosku. Napolitanky sú u mňa konkrétny druh dobosky😅

cukroska
5. okt 2024

Áno pamätám.My sme tam ešte s mojím mužom objavili fantastické kapustové hniezda.Či tak nejako sa to volalo .Boli fantastické .Potom ich už pokazili. Mali sme Hypernovu pár metrov tak sme chodili často. Veľmi veľa vecí sme odtiaľ mali.A dodnes spomíname ako vyhral boby.Dodnes ich máme.

simca06022011
5. okt 2024

keby len to.. ja som v hypernove zboznovala tie cesnakove zemle velke.. smrdelo vzdy vsetko ked som to niesla domov, ale to bol brutus. A k tomu tam mali taky lamavy slany syr, ten som veru uz potom nikdy nikde nevidela.... :D