Pečie Tesco čerstvé bezlepkové pečivo?

kendall
14. máj 2016

Prosím Vás,vie niekto o tom, žeby Tesco ponúkalo pri čerstvom pečive aj čerstvé bezlepkové pečivo? Svokra včera kúpila vraj 100% pohánkové bagety, ale ja som bezlepková už 10 rokov a žeby Tesco malo také dačo som si nikdy nevšimla, na stránke Tesca pritom uvádzajú, že ponúkajú len balené trvanlivé bezlepkové pečivo a chlieb, a tá akože pohánková bageta je na stránke ako celozrnná s pohánkou pri klasickom lepkovom pečive.
Svokra tvrdí, že jej predavač povedal, že je to bezlepkové, ale ja sa to bojím dať dcérke alebo sebe, lebo už nám tak pár krát urobila, že tvrdila,že je dačo bez lepku,čo doma pripravila a nebolo a bolo nám potom zle,samozrejme... 😠
ďakujem

hradnapani
14. máj 2016

@kendall myslim si, ze skor nie ako ano. Zo zdravotneho a hygienickeho hladiska by taketo pecivo malo byt jasne oznacene a hlavne oddelene od ostatneho peciva, pripadne zabalene, aby nedoslo ku kontaminacii. Ja by som to neriskovala.

kendall
autor
14. máj 2016

Vdaka, ja som si hned myslela, že to nie je reálne, svorka to našla pri normálnom pečive v tých košoch, no keď som povedala,že sa obávam,že to asi teda bezpelkové nebude,tak sa normálne urazila, a že čo zasa vymýšlam...

mimla
14. máj 2016

To je ešte taká generácia, že ponúka vegetariánsku polievku vegetariánovi s tým že však mäsko povyberala. Mojej kamarátke celiatičke sa zase stávalo. že však nech nehrá chrumkavú, kúsoček torty ju nezabije. Alebo človeku, čo má intoleranciu na laktózu s kamenným ksichtom zahlásia, že však si daj aspoň sa vyprdkáš (a tiež sa budeš zvíjať v kŕčoch).

vroni
14. máj 2016

@mimla, vegetarianov by som sem nezaradovala, vegetarian neje maso, lebo ho jest nechce, celiatik ci iny alergik to svoje jest nemoze aj keby chcel.
Tesco pecivo s pohankou je psenicne s pridanou pohankou, takze bezlepkove nie je ani pri najdivsej fantazii

horana
14. máj 2016

Tesco musi pri cerstvom ci dopekanom pecive uvadzat na malych etiketkach na regali prislusne alergeny. Pohankove su bezne reznute psenicnou mukou. Co viem nic z cerstvych neponuka bezlepkove.
Ale Kaufland ma bezlepkove cerstve chleby, sice dovazane z pekarne Harmonia, zabalene v celofane ale cerstve.

bibistec
14. máj 2016

no tesco urcite nie a ten kaufland to som nevedela lebo v ke asi nie ci?

hradnapani
14. máj 2016

@kendall ten predavac to zrejme myslel v dobrom. Vseobecne dnes uz ludia viac vedia o roznych zdravotnych obmedzeniach, ale nedostatocne. Takze videl napisane "pohankove", tak si to rovno zamenil za bezlepkove. Ale plati to, co som pisala: bezlepkove musi byt riadne pisomne oznacene, ustne podanie je nespolahlive a ked sa tymto clovek bude riadit, nemoze urobit chybu.
okrem ineho: z hladiska hygieny si neviem predstavit, ako by si tesco zabezpecilo dvojitu prevadzku - teda na pecenie lepkoveho a bezlepkoveho peciva, lebo hygienici trvaju na tom, ze tieto vyrobky nesmu prist do kontaktu. Co sa v jednej prevadzke stane urcite. Takze som si ista, ze tesco a ani ine hypermarkety bezlepkove cerstve nerobia a ak nieco take predavaju, tak je to vyrobene inde a zabalene.

horana
14. máj 2016

Ta Harmonia (pekaren v Modre) bezne dovaza do Kauflandov v BA kraji tie dva druhy bezlepk. chleba.
O Kosiciach neviem, je to daleko, to myslim ze tato nie, jedine co som pocula ze v KE je obchod Celiashop kde maju cerstvo upecene vselico bezlepkove. Potom aj Celialandia, tiez KE ma chlieb bezlpek. A aj predajna Rodka by mala nieco mat?

bibistec
14. máj 2016

@horana ni evsade len balene

sintra
16. máj 2016

@horana ano, v Celiashope pecu vlastne bezlepkove, cerstve