Ahojte mám otázku aký je rozdiel medzi rýchlejším pečením 1h na 200 a pomalým 2h pečením na 180 st C hovorím o pečení veľkého kusa mäsa napr. bravčové karé pod alobalom ? Ďakujem za rady.
je dobré ale na druhý deň už je suchšie ... napr kačicu alebo husacie stehná pečiem 2,5 h pri 200 a 30min dopekám odokryté , morčacie mäso zvyknem piecť 2h na 200 °C
@loxa ďakujem za radu skúsim 2h na 180 °C s pravidla by teda malo platiť že pri pomalšom pečení nižšej teplote a dlhšom čase by malo byť mäso krehšie ?
Ano ..tak mi kuchar hovoril ze ak je masko bez koze tak pomalinky piect na nizkej teplote,,dokonca teraz na jednu svadbu piekol kuracie prsia na 90 stupnov 4 hodiny a to bolo tiez vynikajuce ..ale nakonci vzdy da zapiect ..o 30 stupnov na vyssej teplote na 15 min..inak kacicu aj on pecie na 200 2-5 hod a potom zapeka..tak je najlepsia
ja pečiem všetko na 180 😅
Baby, a hovadzie ako peciete? ja sa ho uz ani neodvazim kupit, vzdy je suche a tvrde, ci ho peciem dlho alebo kratko.
@vmax rychle pecenie je nad 150°, pomale je pod 110°. Taky je rozdiel.
Hovadzie, bravcove, jahnacie (velke kusy) treba VZDY pred pecenim zatiahnut opecenim na panvici, potom polozit do pekaca a piect zo zaciatku zakryte (ja peciem na 160°) , ked zmaknu, tak odokryt a nechat zapiect korku. Teda ak vyrabas pecene maso podla nasich stredoeurópskych zvyklosti. Treba investovat a kupit pekac s pokrývkou, lebo ziadny alobal nespravi to, co dobre sediaca pokryvka pekaca. Pri peceni sa obcas maso prelieva vypacenou stavou a dolieva sa vypecena tekutina horúcou vodou.
Ak ches anglicky roastbeef, to sa pecie inac. Opecie sa na panvici aby sa zatiahlo a potom dopeka v horúcej rure. Aku ma mat teplotu rura a ja maso vo vnutrio po dopeceni sa docitas aj na nete. Potrebujes na to tepolmer do masa. Na taketo pecenie nie som expert, takze neporadim.
@vmax Rozdiel je v tom, kolko zivin sa Ti v mase pri peceni zachova. Ak ho pecies agresivne pri vysokej teplote, de facto ho znicis. Ja to robim cca ako pise @zita19 - najskor sprudka maso opeciem na panvici, aby sa zatiahlo a potom ho peciem uz pomalsie v rure zakryte (mame kameninovy pekac - neuveritelne skvely vynalez). Ak ale robim kralika alebo kura, tak to necham prvych cca 15 minut na 250 a potom ide teplota dole na tych 160-180. Peciem hodku a pol az dve zakryte a potom odokryjem a necham zapiect korku a polievam vypekom.
Skus si pozriet aj varenie suis vide, nehovorim, ze podla toho mas upravovat maso, ale vela veci je tam vysvetlenych. O.i. aj to rychle pecenie. 🙂
@baby upiekol som bravčovú krkovičku podľa Vašich rád 2h na 180 a potom 15+15 a je fantastická. Aj ja to robím tak že ho nakorením potom na panvici najprv nechám zatiahnuť až potom putuje do rúry. Takto to robím aj z hovädzím mäskom ktoré väčšinou potom robím v tlakovom hrnci.
PS: viete mi niekto poradiť nejaký pekáč ktorý sa dá na magnetickej doske najprv osmahnúť a potom šupnúť do rúry ?
Múj favorit :
http://www.alza.sk/eta-6951-90000-d502508.htm?k...
Alebo niečo lacnejšie ?
http://www.andreashopsala.sk/internetovy-obchod...
http://www.4home.sk/pekac-so-sklenenou-pokrievk...
@loxa akoze 3hodiny az 4 hodiny to akoze vazne? To musi byt humus
@mirovechter Ano , my doma jeme len humus..😀 ty si riadne ustreleny
@mirovechter To si asi nepocul ani o pomaly pecenej kacke, ktora sa pecie na 90-120°C priblizne 5 az 12 hodin, zalezi na teplote a na koniec sa zapecie. Maso je krehke a stavnate.
nikdy by som kare nepiekla na takej vysokej teplote..ja peciem na 140 -150 3 a pol az 4 hodiny..a maso je uzasne jemne