Pečenie koláčov podľa kníh Adriany Polákovej

roselyn
7. mar 2016

Dobry den,
chcem sa spytat ci sa stretol niekto s tym, ze do kolaca resp. plnky ide klasicky syrokrem (smotanela syr taka modra krabicka) alebo syr Philadelphia? Nebude ten kolac resp. plnka slana?

dominika6
7. mar 2016

@roselyn
ja by som sa držala asi presného receptu,lebo potom to zbytočne vyhodíš...inak ja som od nej robila malinovo-banánovú s marcarpone a tip top...

roselyn
autor
7. mar 2016

@dominika6 my sme robili cokoladovu tortu (napecene s laskou 2 - kniha) a do kremu na tortu siel : syrokrem, smotana, cukor. Vsetci co sme jedli tortu bola by super, ale v tom kreme prevladala slana chut syrokremu ( ???) (Pouzity syrokrem karicka) tak neviem hmmmm, kde sa stala chyba

gretocka
7. mar 2016

Philadelphiu som uz videla vo viacerych receptoch ale osobne som este neskusala. Pouzivam skor mascarpone alebo ricottu

roselyn
autor
7. mar 2016

@gretocka Coko-smotanova torta s jahodami (kniha Nepecene) tam ide do M plnky syr Philadelphia alebo OVOCNA SARLOTA (ta ista kniha) tam ide ricotta.
Aku chut maju tie syry - slane? A kupim ich napr.v lidli? Mascarpone poznam, to je fajn, hmmm ale neviem ci by sa dali nim nahradit tie vsetky syry?

evka4
7. mar 2016

@roselyn Philadelphia alebo natierkove maslo, ktore sa pouziva do plnky tohoto typu urcite nema taku chut ako syrokrem. Nie su tak chutovo vyrazne a slane, takze v plnke ich nie je citit. Ja som uz vela krat pouzila natierkove maslo/philadelphiu (neochutene, samozrejme) a vzdy bola plnka ok.

roselyn
autor
7. mar 2016

@evka4 😉 skusime a uvidime 😀

evka4
7. mar 2016

@roselyn a to je fakt v nejakom recepte uvedene, ze tam treba dat syrokrem?

gretocka
7. mar 2016

@roselyn tak ako ti pise evka, philadelphia alebo obyc. natierkove maslo je skor kyslaste ako slane a teda v pohode pouzitelne aj do sladkeho kremu, neochutene natierkove maslo pouzivam normalne na chlieb aj pod dzem. Co sa tyka ricotty, tak ta je uplne bez chuti, takze ako ju ochutis, taku chut ti da 🙂

roselyn
autor
7. mar 2016

@evka4 Ano, cokoladova torta (napecene s laskou 2) krem na tortu : 250g syrokremu, 250 ml slah.smotany a 3 PL prask.cukru. A torta bola fakt super, okrem toho kremu, lebo bolo citit slanost.... Preto sa pytam na rozne syrove ingrediencie uz vopred, lebo ich nepoznam, aby som vedela dopredu 🙂

roselyn
autor
7. mar 2016

Inak som velmi spokojna s jej knihami o peceni / nepeceni kolacov :D Skusam nove chute a zbieram nove skusenosti.

eeffka
7. mar 2016

@roselyn ja som raz robila namiesto mascarpone natierkove maslo a citila som slanu chut.darmo ze bolo neochutene...za mna do kremov len masvarpone al riccota