Ahojte zeny, poradte, upiekla som chlieb, -muka, drozdie, sol, voda po dopeceni je strasne tvrdy. Nejake rady,aby zmakol? Vopred vdaka. Nechvem si vylamat zuby :D
ja hned po upečení natriem vrch troškou vody a zabalím do utierky
ešte k tomu receptu ja by som tam dala aj kúsok drvenej alebo mletej rasce
kváskujeme, ale nikdy chlieb nemáme taký že si ideme vylámať zuby...
pečieme cca 1 hod. pri teplote cca 220 st. - na spodku rúry je voda v nádobe...
On zmakne sam casom. Daj mu do druheho dna a bude makky.
ako si piekla? je po upeceni vysuseny? alebo len korka tvrda? ja peziam 10min na 250 s vodou na plechu s alobalom a potom cca 20 min bez alobalu a vody na 200 tvrdy nie je
Zeny,dakujem Vam za postrehy, asi som spanikarila, po vychladnuti zmakol a dokonca je celkom chutny :D aj rascu som dala, to som zabudla napisat. Kvaskovat neviem, ale kvaskovy chlieb mam velmi rada. Tento som piekla na 210st. 45minut, ppdla manualu od rury.
Ja kváskujem. Chlieb priamo po upečení môže byť tvrdší a po vychladnutí zmäkne, ale úplne tvrdý byť nemôže. Bola tam niekde chyba pri miesení, kysnutí alebo aj pečení. Na You tube je veľa návodov na pečenie chleba treba si to napozerať. Určite na prvýkrát sa asi chlieb nemusí podariť, lebo je to trocha alchýmia to pečenie chleba.