Pečené zemiaky

6. mar 2024

tak, dnes som sa po “100rokoch” rozhodla, ze k obedu opat skusim upiect zemiaky. (inak kupujem mrazene predpecene mesiaciky, uz aj nakorenene)
ocistila som, nakrajala na platky, nechala povarit 5min a potom piect na horuci plech na 200stupnov. zase nie su chrumkave, su proste nafigu, okolo chrumkania a zapecenia to ani neslo. peciem na 200, program mam ze zvrchu aj zospodu, ziaden gril, ani horuci vzduch.
co robim zle?? ako upiect chrumkave zemiaky?

mirage
6. mar 2024

ja davam na plech aj olej, alebo kacaci tuk, do horuceho tuku/oleja dam horuce zemiaky, potrasiem celym plechom, aby sa obalili, na 200 stupnov, fen, a su mega chrumkave.

pralinka86
6. mar 2024

https://www.instagram.com/reel/CoNTZE0j1og/?igs...
Takto nejako su fajnove .. samozrejme aj normálne nakrajane podľa tvaru aký chces

anjelicek26
6. mar 2024

Tak problém môže byť v rúre,to sa potom môžeš aj na hlavu stavať.. ja ich robím rovnako,len teda ku koncu dám gril...tuk pod to dávaš aký? Je pravda ze klasika bravčový ci kačaci tuk je najlepší...

sense
6. mar 2024

Ja zemiaky nepredvaram.... Dám na plech na 180st cca 20 min podľa toho ako sú veľké keď sú už mäkké, pridám na 230 a ešte keď ich pokrájam dám do misy lyžíc oleja soľ koreníny,a zmiešame všetko dokopy a potom na peciaci papier

viestta
6. mar 2024

Peciem predvarene zemiaky nakrajane na stvrtky a vzdy ich mam chrumkave. Uvarim cele zemiaky v supke, pokrajam na stvrtky, obalim v oleji, vysypem na plech a upeciem na 200 na teplovzduch do chrumkava. Aby sa zemiaky upiekli a nedusili, musia byt suche

la_dolce_vita
6. mar 2024

Pouzivam papier na pecenie. Dam ho na plech, na to zemiaky. Tie davam surove, bokom v mise si ich pripravim nakrajane, trosku oleja, sol, rasca, korenie, moze byt cesnak, susena cibula.. vyklopim na papier, peciem na obyc.programe v rure. Su vzdy vyborne, nelepia sa. Ak nedám papier, tak sa mi nie vzdy vydaria. Vyskusaj... casto robim aj americke so supkou, ale vzdy surove.

autor
6. mar 2024

@mirage aj som ten plech namazala, ale asi dostatocne nenahriala. Takze vysypat potom na horuci namazany plech?
Vyskusam teda opat

autor
6. mar 2024

@anjelicek26 aha no olej som dala 🙈 mast nemam doma. Skusim nabuduce tak

autor
6. mar 2024

a teda maju alebo nemaju sa zemiaky predvarit? ked som ich robila naposledy, nepredvarila som, nakrajala a dala piect. Neboli ok. Potom som citala ze sa maju trochu predvarit, a tak upiect na 200, ze budu chrumkave - to som teda skusila dnes. A nic moc.
Nabuduce teda poriadne nahriat plech, namazem ho mastou, zemiaky predvarim este menej ako dnes, korenie a upiect.

nikha2809
6. mar 2024

Ja nakrájam zemiaky a do misky ku nim dám lyžicu oleja, soľ, koreniny, poriadne premiešam a dám na papier na pečenie piecť na 180° keď sú mäkké zvýšim teplotu na 250° a sledujem cca 5-10 minút a sú chrumkave

dzonik
6. mar 2024

ja robím parááádne: rúru rozohrejem na 250 bez ventilatora, zemiaky bud na hrubsie kolieska alebo mesiaciky trosku poolejujem, osolím (poriadne) opeprím a opaprikujem (poriadne) prípadne rasca, bylinky. Dôkladne to pemiešam, takže každý zemiak je obalený v olejovo koreninovom základe (proste to rukou poprehrabávam) a dám piecť cca 25 minút - to už skúšam s vidličkou či už sú mäkké, každý zemiak je iný. Sú fantastické, vždy pekne opečené a chrumkavé. Ak mám čas pridám aj na mesiačiky dve veľké cibule a pár cesnakov, to je tiež super

dzonik
6. mar 2024

a nepredváraj, ver mi, rovno surové, budú skvelé

221girl
6. mar 2024

surove zemiaky, dost oleja, aspon zo 2krat premiesat. Ja nemam v trube gril, tak ja ich najprv upeciem do makka na nizsej teplote a potom to vypalkujem na maximalnu teplotu aby sa upiekli

lucia13022023
6. mar 2024

Nikdy zemiaky nepredvaram, nakarajam, nastriekam na ne olej, koreniny, dám piecť na 200 stupňov, keď sú mäkké dam na 6 minút horký vzduch a vždy sú chrumkavé

autor
6. mar 2024

tak ako citam, doteraz som asi vsetko robila naopak😅 vdaka za tipy, vyskusam teda. hlavne ze mi nenapadlo zvysit ku koncu pecenia este teplotu, ze sa to doslova zapecie.
no mam veru chut hned zajtra upiect😁 este si premyslim ake maso k tomu

jumama
6. mar 2024

Ja od mamy mam tak, ze zemiaky ci hranolky sa solia az ked su upecene. Inak su na kasu. Tak ja sa toho drzim 🙂 Co sa tyka korenin alebo byliniek, to dam uz pred pecenim, ale solim az po upeceni.

mirage
6. mar 2024

Jasne, ze predvarit, iba tak sa zo skrobu urobi na zemiakoch taka "korka", vonkajsok bude chrumkavy a vnutro makke. Stary /vtedy este mlady/ dobry J Oliver.

https://www.youtube.com/watch?v=b1bXQlWLl7U
autor
6. mar 2024

@mirage parada 🙂 vdaka za tip