Poradte prosim co najjednoduchsi recept na pecene kuracie stehna. Som zacinajuca kucharka a recepty online su matuce (co sa tyka teploty, ale aj toho, ci ich piect odokryte/zakryte, ci ich otacat, polievat, atd). Potrebovala by som krok za krokom jasny postup. Dakujem krasne 🙂.
umyté stehná osolíš, dáš rasce ..dáš na pomastený plech. 3 -5 pol lyžíc oleja. medzi stehnádáš očistený cesnak a orestovanú cibuľku...
pustíš rúru na 200 st.
plech prikryješ alobalom
plech vložíš aj s nohami do rúry.
pečieš cca 30 min.
vyberieš plech, alobal dáš preč....
dopekáš stehná v rúre ešte min. 40 min...
Do misky si dám olej + soľ + červenú mletú papriku + čierne korenie, stehienka tým ponatieram, vložím do jánskej misy, podlejem prevretou vodou, zakryjem ... rúru si predhrejem na 180 st., horný aj dolný ohrev, pečiem cca 90 minút ... v priebehu pečenia 2x polejem výpekom.
Kur. štvrte umyť, vložiť do pekáča, kožou hore, posoliť, špetka mletej rasce na každý kúsok, otočiť, olejom poliať cca 2 pol. lyžice, posoliť, rasca, prykryť, 50 min na 180C°,vybrať,odložiť veko pekáča, otočiť štvrte, v 2dcl hrnčeku rozmiešať 3 pol. lyžice medu v teplej vode, poliať štvrte,
3 x 20min/180C° poliať výpekom pri každom vybratí pekáča, bonappetito.
Pre mňa doslova platí, že v jednoduchosti je krása - stehná (či už horné, dolné alebo aj prsia na kosti s kožou) posolím z každej strany, dám do jenskej misy, položím na ne plátky masla a prikryjem, dám do trúby na horný-dolný ohrev na 180 - 200 stupňov, nechám ich tam vyše hodiny, hodinu a pol, proste, keď majú zlatistú chrumkavú kožu ich vyberiem. V tej zavretej jenskej mise s nimi nič nerobím, spravia sa tam dokonale mäkké, šťavnaté, s chrumkavou kožou a ten výpek maslovo-slano-mäsový je dokonalý.. polejem si s ním zemiakovú kašu alebo ryžu.. (Ak robím zemiakovú kašu, tak mám k tomu rada kyslú prílohu, keď ryžu, tak mi k tomu viac chutí višňový alebo marhuľový kompót. Ale tá ryža a kompót je top, prenáša ma to až do detstva, mňam.)
Občas použijem aj zmes pečené kura od vitany, všetko rovnako, iba to korenie natriem na tú kožu, položím na to plátky masla, pri pečení to aj s maslom stečie dole a ochutí celé mäso..
Niektore to tu ako zlozito opisali 🙂 Nekomplikuj si to. Hod stehna na pekac, posyp korenim na pecene kura, polej olejom, prilej vodu a daj na hodku piect na 200 stupnov. Obcas ich polej vypekom, popripade dolej trochu vody ak sa odpari 🙂
Stehna umyjem, zbavím pripadne zvyškov pierok, dám na pekáč, posolím z oboch stran. Potriem plnotucnou horčicou, posypem mletú sladkú papriku, položím na vrch kúsok masla. Podlejem pol pohárom vody pečiem zakryté na 200-220 stupňov horný Dolný ohrev. Po hodine odkryjem, popichám trochu vidličkou, polejem výpekom a pečiem na 190-200 dlaisch 15 až 20 minút, kým sa pekne opecu
Ja mám rada chrumkavé olej na to soľ korenie a potom kečup a horčica. Podlejem trosku vodou. V podstate tak robím aj krídielka.
umyjem mäso, posolím z každej strany, položím do pekáča, posypem rascou, červenou paprikou, podlejem vodou. Na vrch mäsa dám kúsky masla. Prikryté alobalom pečiem na 200 st.. Priebežne polievam mäso šťavou. Keď je mäkké, dám preč alobal a nechám do chrumkava zapiecť.
Ja robim uplne jednoducho, masko umyjem, dam do plechu, len osolim, dam platky masla, podlejem trochu vody a dam na 200st.piect...v priebehu pecenia podlievam vypekom, aby bola chrumkava koza. Peciem asi hodinu.
Skús ich obložiť kyslou kapustou a plátkami slaninky my ich len tak robime, alebo zemiaky na plátky cibuľa cesnak a stehná najradšej mám všetko v jednom pekáči a je pokoj Nemas čo pokaziť najprv zakryté potom pekne opiect
Ja robim uplne jednoducho, stehna umyjem, osusim, nahadzem do hlbsieho pekaca, posypem korenim od vitany - kure 7 bylin- pokvapkam olejom, vymagam to spolu, ak mam cas, necham to hodinku-dve postat, ak nie, nevadi, podlejem pol deci vody, supnem to do vyhriatej rury na 180 stupnov, peciem odokryte cca 45 min. Niekedy v polovici pecenia pridam platky masla, pooblievam to troska vypekom a dopeciem na grile, aby chytili korku.