Zajtra k nam pride na obed synov krstny. Kupil som dnes bekozne a bezkostne kuracie prsa a zajtra ich hodlam upiect. Narazil som vsak na problem - v lete ked som piekol/grilovak, tak som mal z lidlu marinadu bylinkovu, cesnskovu, medovu... Nalozil som vecer maso a po upeceni to bila lahoda. Sice chemicke svinstvo, ale ja riesim aby jedlo dobre chutilo, nie aby bolo zdrave.
Samozrejme, grilovacia sezona je fuc a marinady nie su. Cim by sa to dalo nahradit? Mam doma sojovu omacku, magi, vegetu a sto druhov korenin
Neviem, ci je dobry napad vykiat cslu flasku sojovej omacky , dotoho par korenin a tak marinovat?
@beky1813 a chut to ma lahodnu? 🙂
@arcticcode nam chuti, ale ako sa hovori 100 ludi, 100 chuti, mne napr. tie umele z obchodu nechutia
Do marinady je dolezity citron alebo cocacola skratka kyselina ktora narusi strukturu masa a tym pomoze marinade vojst do masa a zjemnit ho.
Marinadu si spravis aj sam...olej,cesnak ,bylinky podla chuti....
Ja mam rada aj taku ze vyslaham vajco, s lyzivou kecupu,horcice,trocha soli,korenie, worchestrovu omacku,lyzica oleja nalozim do toho prsia dam do chladnivky na hodku dve a opeciem
Marinady z obchodu nekupujem...sama umelina, glukoza a bohvieco este vsetko
@sense ako som pisal, zerem preto, ze to ma chut, ne aby to bolo zdrave. Vies vobec co je glukoza? Mas ju v krvi cca 3-5 mmol v litri a zijes, ta co? :-P
Kokakoly mam doma litre, takze by som to rad skusil, len sa bojim vysledneho efektu. Nebirujem sladke maso
@arcticcode viem co je to glukoza...ale my zvycajne jeme a nezereme a vyhybam sa potravinam s glukozovym sirupom, a podobnym sajrajtom obzvlast ak si viem chutnu vec urobit aj doma...
Ale ked popozeras urcite najdes aj inststne marinady plne kadejakych zvyraznovacov chuti...
@sense no praveze som nenasiel. Nie som nejaky sefkuchar, skor len taky taborovy podrzvarecha. Ale caj nepripalim
@arcticcode vsade medzi koreninami su marinady, vo velkych retazcoch mas aj oddelenie inych kuchyn. A ty zeres? No to bude delikatesa, co pripravis 🤦♀️
@beky1813 Pché, chceš fotky? :D
No ja som hľadal včera jedovaté marinády v lidli aj bille a nenašiel som ani tam, ani tam. Menšie potraviny už bolo zatvorené, bo to bolo poobede.
Nič to, namiešal som dajaký maglajz, tak uvidíme, čo z toho vzíde :D
@arcticcode nebude to sladke
Ja by som urobila z toho zelene kari, kúpiť zelenú kari pastu ( mne táto zelena chuti najviac, ale je viac druhov kari past) k mäsu pridať rimsku rascu, sol, tuto pastu, poopekat a nakoniec kokosové mlieko alebo smotanu obycajnu.. podľa množstva kari pasty to môže byť viac alebo aj minimálne pikantné.
Grilovacie korenie, olej, cesnak, kari, sol, cervena paprika, sojova omacka, od oka davam a tak pacujem den pred opecenim