Pečené kura v celku
idem robiť pečene kura. Máte nejaky typy, na to aby koža bola chrumkavá? Na koľko treba piecť ? Aké korenie? Ďakujem
Ja ho robim v celku zmes horcica kecup olej korenie, sol pekne ho tym natriem peciem cca tristvrte hodiny na 180 c a potom na poslednych 10 minut 210c
pečiem na 155 stupnov cez 3 hodiny. V rukách ho celé osolím a dám na vrch kože len prelisovaný cesnak. Do pekáča dám maslo a cca 0,5 dcl vody. Oblievam kožu počas pečenia, posledných cca 20 minút už neoblievam
Na konci pusti gril na 250 stupnov na 5 min.
Upec kura na soli, pripadne ho nastokni na stred babovkovej formy, alebo na pivo 👌 budeš mat kura ako z pipi grilu 😁
Zakryte? Odokryte? Mne sa nikdy dobre nepodari :(
Hacik je v tom ze sa musi spiect tuk pod kozou aby bolo chrumkave.
Tj nepotierame olejom ani nedavame slaninu na zaciatku.
Podla velkosti peciem zakryte kura v pekaci na 150°, aspon hodinu na kilo, ked je prepecene odkryjem dopeciem do chrumkava na 180°. Korenie kadejake, ake mi napadne ale najlepsie je len osolene. Dobre je aj ked pod kozu na prsiach napcham tenucke platky citrona a listocky tymianu. Ked stihan, tak necham osolenu kura lezat nezakryte cez noc v chladnicke.
@victoriab ja peciem na 120 stupňov odokryte na 4 hodiny. Deň predtým ho osolím a potriem celé maslom so zmiešanými koreninami podľa chuti, maslovackou dám aj pod prsia a potom rukou rozotriem, ale opatrne a ešte kus masla dám do kurata. Po 4 hodinách, dám 200 stupňov a dopeciem do chrumkava. Ale už dávam pozor, lebo rúra ešte pracuje aj po vypnutí.
Nepieciem v cele ale ho rozpolím na dve polky. Soľ a potom sú rôzne koreniny a tiež dat maslo bude stavnatejsie a pri konci dopecenia zvýšiť teplotu na 200 stupňov a dat na program zapiecť cca 5 až 8 minút treba to sledovať aby nebolo cierne