Pečené kura, aby koža bola chrumkavá

7. júl 2024

Pečené kura v celku
idem robiť pečene kura. Máte nejaky typy, na to aby koža bola chrumkavá? Na koľko treba piecť ? Aké korenie? Ďakujem

markusrasford
7. júl 2024

Nepieciem v cele ale ho rozpolím na dve polky. Soľ a potom sú rôzne koreniny a tiež dat maslo bude stavnatejsie a pri konci dopecenia zvýšiť teplotu na 200 stupňov a dat na program zapiecť cca 5 až 8 minút treba to sledovať aby nebolo cierne

ivka21
7. júl 2024

Ja ho robim v celku zmes horcica kecup olej korenie, sol pekne ho tym natriem peciem cca tristvrte hodiny na 180 c a potom na poslednych 10 minut 210c

zuzanita1609
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
sasa1310
7. júl 2024

pečiem na 155 stupnov cez 3 hodiny. V rukách ho celé osolím a dám na vrch kože len prelisovaný cesnak. Do pekáča dám maslo a cca 0,5 dcl vody. Oblievam kožu počas pečenia, posledných cca 20 minút už neoblievam

betulinka1
7. júl 2024

Na konci pusti gril na 250 stupnov na 5 min.

andreakotesova
7. júl 2024

Upec kura na soli, pripadne ho nastokni na stred babovkovej formy, alebo na pivo 👌 budeš mat kura ako z pipi grilu 😁

victoriab
7. júl 2024

Zakryte? Odokryte? Mne sa nikdy dobre nepodari :(

zena666
7. júl 2024

Hacik je v tom ze sa musi spiect tuk pod kozou aby bolo chrumkave.
Tj nepotierame olejom ani nedavame slaninu na zaciatku.

viestta
7. júl 2024

Podla velkosti peciem zakryte kura v pekaci na 150°, aspon hodinu na kilo, ked je prepecene odkryjem dopeciem do chrumkava na 180°. Korenie kadejake, ake mi napadne ale najlepsie je len osolene. Dobre je aj ked pod kozu na prsiach napcham tenucke platky citrona a listocky tymianu. Ked stihan, tak necham osolenu kura lezat nezakryte cez noc v chladnicke.