ahojte vsetky raz som tu asi nasla receptik na pečené buchty aj som si ho opisala a teraz ho neviem najst ale to neva,lebo viem ze tu sa dobry receptik vzdy najde................................................................ mozete mi teda nejaky dobry poradit ,lebo moje deti vykupia pekaren a stale sa stazuju ze im nechcem upiect
dakujem hned na druhy tyzden vyskusam
ja robievam kysnute buchty,klasika plnene lekvarom a namacam ich do cokolady...podla toho,aka komu chuti/biela,horka,mliecna.../
tvar robievam ako je francuzsky rohlik...alebo croisant...
ja robievam cesto: CESTO OD CRYSMILE NA COKOLVEK SLADKE (osie hniezda,zavin,kysnuty kolac): 250ml mlieka, 100ml oleja, 1 vajce, stava z polovice citrona, 0,5 ČL soli, 0,5 kg polohrubej muky, 2 PL cukru, 0,5 kocky drozdia .
A mozem potvrdit z vlasnej skusenosti, ze je fakt super 😎
Junovka vyzerá to dobre.A ako sa pečú na vymastenom plechu?A kolko stupnov? 😉
ja robím s tohoto cesta 😉
http://domacipekarny.dama.cz/recept.php?r=3470
matica to vyzera super, asi sa naucim piect. 😀
vinka, ja pecem na vymastenom plechu, najprv davam naplno ruru a peciem asi 12 minut, potom stlmim na 220 C a peciem asi cca 10-15 minut. 😉
holky ja buchty nikdy nedelala..to ty ingredience jen vsechny smicham dohromady nebo je na to specialni postup?
😅 chtela bych to zkusit..ale jsem na peceni fakt strevo 😅
caira, pokial mas doma domacu pekaren, tak to len vsetko zmiesas dokopy,ale pokial nie, tak musis urobit najprv kvasok, potom kd kvasok podkysne, tak urobit cele cesto-vymiesit 😝 ....to je ten dovod u mna preco som chcela domacu pekaren 😖 😀 😀
tak ja z kys. cesta viem iba langose a pizzu a moja ,,domaca pekaren,, co mi miesa cesto je moj muz. 😀 😀 😀 😀 😀 len mu to podam, a on vie co s tym ma robit. 😀 😀 😀 😀 😀
mne strašne chutí cesto kysnuté vo vode, tak môžeš skúsiť.
pol. múka, tuk, mlieko, cukor, kvasnice a soľ, vymiešať cesto a dať kvasíť do teplej vody vykvasiť na 15-20min. Potom sa vyberie, zas vymiesi v múke aby nelepilo. ďalej už podľa typu buchiet, ja mám rada osie hniezda kakaové