Ahojte , už roky peciem pavlovu tortu podľa jedného receptu a vždy bola výborná jemná , Teraz už po druhý krát sa nevydarila, korpus je upečeny iba z vrchnej a spodnej časti a stred surový lepkavy . Robím podľa receptu vid obrázok. Bielka slaham dlho až kým sa cukor úplne nerozpusti. Peciem vo vyhriatej rúre na 160st potom hneď ako vložím plechy znížim na 120st a peciem 2 hodiny v teplovzdušnej rúre .
Ďakujem vám za rady 😞
@katyhall88 niekedy aj malá odchýlka vo veľkosti vajíčka zaváži. Tieto bielkove hmoty sú skrátka nevyspytateľné 😉.
@katyhall88 našla osm iný recept...https://tortyodmamy.sme.sk/recept/torty/dokonal...
Nemám síce teplovzdušnú rúru, iba klasicku ale mne stred zostal surový keď rúra nevyhrievala rovnomerne. Prvý krát som si myslela že niečo nerobím dobre. Po výmene vyhrevného telesa sa to už nezopakovalo.
@katyhall88 veľa možností tam nie je, pokiaľ si nemenila trubu, resp hreje stále rovnako, cukor používaš stále ten istý, tak to fakt vidím len na tie vajcia... Ja ich vážim, veľkosť vajca môže byť rovnaká a občas je zltko veľké a bielok malý, je to zradné... Alebo len zla konstalacia hviezd
@katyhall88 najst recept, kde su bielka uz na gramy. Ak doma najdem, tak to poslem sem. Potom ocot som ja osobne menila za vinny kamen myslim. A potom mrknut v receptoch co s teplotou, ako je to nastavene, lebo mam na pavlovu aj take, kde s a iba slaha za studena a tiez napr z rozvaru. Praca so snehom je narocna, hlavne ked nieco nejde.
@katyhall88 a aké pomery surovín sú v rcp? Je dosť možné, že bielky treba vážiť a keď to neurobíš, tak máš nesprávny pomer s množstvom cukru.