Ahojte 🙂 piekla som prvy raz pavlovu roládu, zdalo sa mi, že sa všetko super podarilo, dala som ju na noc do chladnicky a rano bola taka ako mokra a hore lepkava, nie taka “chrumkava” ako ked bola dopecena a vychladnuta. Co som mohla urobit zle a co nabuduce urobit inak? Prikladam fotky pred a po. Dakujem za rady 🙂
@viestta cize neexistuje ziaden trik na to aby bola aj na druhy den taka dobra? 🙂
Así neexistuje
Jedine, ze ju nechas nenaplnenu, odlozis si krem a na druhy den naplnis zvysok (ak nejde o roladu, ale napr. minipavlovky)
Tiež by som nabudúce nedávala do chladničky (nič, čo je z vaječné jó bielka a usušené/upečené v rúre, lebo to dopadne rovnako, kvôli vlhkosti). Ak máš špajzu, teraz tam musí byť zima, je tam sucho, chlad a nepokazí sa ani krém, dala by som do špajze.
Jasné že že namokva, všade tam, kde sa plnka dotýka cesta. Ja robievam tortu a v takom prípade sa dajú nechať okraje bez plnky a ostanú aj 2dni chrumkavé. Časom ale natiahnu vodu aj tie. Mne teda chuti aj navlhnutá 😅 ale pokiaľ niekomu ide o dlhšiu chrumkavosť, tak skôr dať tú plnku len na časť korpusu. V prípade rolády je to ale asi nemožné.
Piekla som ju tiež. Aj mne sa to stalo. Deti vraveli, že viac ju piecť nemusím, neoslovila nás 😃
Autorka-to je normalne. Ona by sa mala zjest hned. Ale nam chuti aj na druhy den.
V chladnicke je vlhko, plnak je vlhka, bielky natahali vlhkost. Nabuduce ju treba hned zjest, paclovka nie je na uskladnovanie, este tak prazdne upecene korpusy sa mozu skladovat pri izbovej teplote na suchom mieste