Pavlova roláda cez noc namokvala

8. jan 2024

Ahojte 🙂 piekla som prvy raz pavlovu roládu, zdalo sa mi, že sa všetko super podarilo, dala som ju na noc do chladnicky a rano bola taka ako mokra a hore lepkava, nie taka “chrumkava” ako ked bola dopecena a vychladnuta. Co som mohla urobit zle a co nabuduce urobit inak? Prikladam fotky pred a po. Dakujem za rady 🙂

viestta
8. jan 2024

V chladnicke je vlhko, plnak je vlhka, bielky natahali vlhkost. Nabuduce ju treba hned zjest, paclovka nie je na uskladnovanie, este tak prazdne upecene korpusy sa mozu skladovat pri izbovej teplote na suchom mieste

autor
8. jan 2024

@viestta cize neexistuje ziaden trik na to aby bola aj na druhy den taka dobra? 🙂

viestta
8. jan 2024

Así neexistuje

vikusjk
8. jan 2024

Jedine, ze ju nechas nenaplnenu, odlozis si krem a na druhy den naplnis zvysok (ak nejde o roladu, ale napr. minipavlovky)

bolarazjedna
8. jan 2024

Tiež by som nabudúce nedávala do chladničky (nič, čo je z vaječné jó bielka a usušené/upečené v rúre, lebo to dopadne rovnako, kvôli vlhkosti). Ak máš špajzu, teraz tam musí byť zima, je tam sucho, chlad a nepokazí sa ani krém, dala by som do špajze.

ivanavin
9. jan 2024

Jasné že že namokva, všade tam, kde sa plnka dotýka cesta. Ja robievam tortu a v takom prípade sa dajú nechať okraje bez plnky a ostanú aj 2dni chrumkavé. Časom ale natiahnu vodu aj tie. Mne teda chuti aj navlhnutá 😅 ale pokiaľ niekomu ide o dlhšiu chrumkavosť, tak skôr dať tú plnku len na časť korpusu. V prípade rolády je to ale asi nemožné.

lilinka76
9. jan 2024

Piekla som ju tiež. Aj mne sa to stalo. Deti vraveli, že viac ju piecť nemusím, neoslovila nás 😃

11bodka11
9. jan 2024

@lilinka76 u nas za tym ide kazdy zadrhnut. Casto ju robievam kazdej navsteve velmi chuti

11bodka11
9. jan 2024

Autorka-to je normalne. Ona by sa mala zjest hned. Ale nam chuti aj na druhy den.