Pasírované paradajky a smotana

nika11103
28. aug 2024

Ahojte žienky , krasny neskorý večer. Vedeli by ste mi prosím dať nejaký tip na jedlo - mám v chladničke 3/4 passaty teda pasirovanych paradajok ( neviem ako sa to správne nazýva každý to volá inak ) a polovicu smotany na šľahanie 33 percent . Dnes som z toho robila krémové orzo s kuracím mäsom a je toho požehnane . Neporadite mi, ako využiť čo mi ostalo ? Snažím sa neplytvať . Tie pasirovane paradajky by asi nejakých pár dni vydržali , ale smotana asi moc nie. Google ponúkol cestoviny. Moc ďakujem a ešte krasny večer želám

oblaacik
28. aug 2024

@nika11103 najskor by som asi aj ja urobila omacku ako ti poradil Google. Alebo z paradajok polievku a zo smotany slahacku na puding, alebo do kavy by som si ju porozlievala kedze ta polovica nie je vela.

zuzuliennka1
28. aug 2024

@nika11103 ja by som zo smotany nejaky rychly dezert len urobila, polovica je nic, vyslahat na slahacku, s piskotami a grankom.
a 3/4 - myslis konzervy? to tiez nie je nejak vela. ja robim paradajkovu polievku, teraz na jesen taku hustu, prave z tychto paradajkovych hustych “pyre”. dokupila by som celu konzervu a spravila polievku

fido69
28. aug 2024

@nika11103 Urobil by som niečo z indickej kuchyne napr. maslové kura (Butter Chicken). Nie je to vôbec komplikované. 😉

lizatko1009
28. aug 2024

Ja som dnes varila morcacie prsia v paradajkovo smotanovo syrovej omacke, dala som aj čerstvé patadajky. Ja sice na slahanie do jedál nepouzivam, ale ak ste nan zvyknutí kludne mozes

pukina
29. aug 2024

ja by som z toho spravila kremovu paradajkovu polievku so zemiakmi 🙂

ina2405
29. aug 2024

@nika11103 penne alla vodka

ina2405
29. aug 2024

@lizatko1009 to vyzerá výborne