Parížske rožky

vemi23
17. dec 2022

Ahojte
Prosim vas hladam recept na parizske rozky kde sa bielky neslahaju nad parou iba sa nad parou miesaju ide tam aj hruba muka a cukor... Mate prosim tento tradičný recept?
Ďakujem

dilino
17. dec 2022

Hruba múka do koláča to odkedy. Na koláč sa použivaju hladké a polohrubé múky. Koláč s hrubou múkou bude tvrdý. Som vyštudovaná cukrárka. Ak je to do krému tiež tam ide hladka múka alebo polohruba.

sundew
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
vemi23
autor
17. dec 2022

@dilino do parizskych rozkov sa dava par lyzic videla som recepty na nete kde sla lyzica alebo 3 lyzice a potom sa to šlaha nad parou ale ja nehladam recept kde sa to slaha

vemi23
autor
17. dec 2022

@dilino a nieje to koláč

zalka
17. dec 2022

@vemi23

https://www.youtube.com/watch?v=qa8zYeqCRKQ

skús kuk, nešlahá nad parou, síce zohreje nad parou zmes bielok a cukru ... ale potom vyšlahá už v robote.

dilino
18. dec 2022

@vemi23 nikdy nikde som nedávala do cesta na parížske rožky ani na krém nedávala hrubú múku. Proste nikde som to nevidela ak TY áno tak ja nie. Ja som písala že parížske rožky sú koláč prvá veta je že do koláča ani do krému nejde hrubá múka. A nie že parížske rožky sú koláč. Ja to viem aj bez teba. Tak poriadne čítaj. A nie TY mňa ideš opravovať keby si nenapísala ani netuším že parížske rožky nie sú koláč. Treba čítať poriadne. To z hrubej múky urobíš tak akurát beton. Možno si začinajuca cukrárka.

zalka
18. dec 2022

@dilino vieš čo ked tak tá čítam nemôžem si odpustiť.....za prvé si nevystudovana cukrárka...lebo študuje sa na VŠ a o cukrárine neviem aby sa študovala...si po správnosti vyučena cukrárka.
A očividne tá neučili dobre... pretože hrubú múku ja osobne používam do odpalovaneho cesta a vyjde vždy, ďalší koláč kde využívam hrubú múku je koláč z kyslého mlieka a tiež používam hrubú múku do posypok na kysnuté cestá a tiež do parížskych rožkov. A žiaden z týchto koláčov resp. Zákuskov nie je betón.
A to že ty nepoužívas neznamená že nikto nepoužíva a mimochodom recept na odpalovane cesto s hrubou múkou mám od cukrárky z cukrárne kde som kedysi dávno robila.
A tuším aj do nejakej plnky som dávala hrubú múku...plnka bola z kaše a masla. Treba rozšíriť obzory a byť otvorená aj iným veciam.

dilino
18. dec 2022

@zalka TY mne ideš hovoriť načo mám výučný list. Chodila som na Sou-Potravinarské do Košíc 1994/1997. Tak netrep ked má nepoznáš. Na žiadnej VS sa to neštuduje je to normálny odbor. Tak asi viem že čo som vyštudovala. TY mňa ideš učiť. TY robíš po svojom. A dalšia vec nikdy som nepočula aby sa na VS študoval odbor cukrárka. TY čo trepeš. Mne TY ideš písať že ja o odbore cukrárka nič neviem. Moja prebud sa čim skôr. Nikdy som nevidela nikoho tak drzého aby písal o cudzom človeku o ktorom nič nevie že kde chodil do školy. TY nič o tom nevieš hej na VS sa učí odbor cukrár. Ježiši dospej a dostaň rozum. Ked chceš ísť na odbor cukrárka hlásiš sa do školy .Sou služieb-tam máš rôzne odbory. Daj link na akej VS sa učí cukrárka. Spamätaj sa.

zalka
18. dec 2022

Hallo zobuď sa...ja som ti len napísala že študuje sa na výške. .a že ty si vyučena lebo si chodila na ucnovku. Ak v Tom ty rozdiel nevidíš je to tvoj bordel.
A očividne nerozumieš pisanemu textu @dilino ...prečítaj si ešte raz a skús s porozumením čítať.

vemi23
autor
18. dec 2022

@dilino boze ja zhanam recept nie taketo priblble pripomienky!!!

sundew
18. dec 2022

@vemi23 keď pozres ten YouTube link hore tak to su tie co hľadáš.tie su len miešané nad parou a az potom slahane. Ked chces s mukou,tak daj 150g orechov a 3 kopcovite lyzice hrubej muky

oliva276
18. dec 2022

Nejde náhodou o tenké krehké rožky, ktoré sa lepia k sebe čokoplnkou a konce niekedy majú namočené v čokoládovej poleve? Dávnejšie som ich robila podľa receptu z MMB, ale tuším mali iný názov. Nešľahali sa nad parou.

vemi23
autor
18. dec 2022

@oliva276 ano presne ale do bielkov ide aspon lyzica hrubej muky a neslaha sa to len miesa a ide tam aj cukor

vemi23
autor
18. dec 2022

@oliva276
@sundew ano ale ide o to ze su recepty ze ono sa to vobec neslaha nieje to cesto ako na laskonky, oebo vela ludi robí parížske rozky na styl laskoniek

zalka
18. dec 2022

@vemi23 https://najrecept.sk/recept/predrevolucne-zakus... nemyslíš čosi také? .. včera som piekla, nechcelo sa mi šlahať bielka ...

oliva276
18. dec 2022

@zalka - toto je iný recept, do hľadaného receptu idú samotné bielky a krém nie je na povrchu..

simca06022011
18. dec 2022

Fakt ako slepacinec, pyta si recept nie diplomy tu autorka.

Neviem ake robis ty, ja osobne slaham bielka s cukrom, a potom sa tam davaju orechy. Cize zaklad mam orechovy rozok, chrumkavy a na to davam krem a do cokolady. Myslim, ze muka tam ide fakt ze 2lyzice mozno aj to neviem aka teraz rychlo :D

@oliva276 no len toto potom nie su parizske rozky, cize sa hlada uplne iny recept. Neviem ci si pod tym predstavit snehove rozky plnene (to asi nei, tam sa to slaha) alebo nejake ine :D

oliva276
18. dec 2022

Napísala som vyššie, že som ich robila podľa receptu z MMB, ale mali nejaký iný názov. Bielky sa vymiešali s cukrom, postupne som pridávala orechy a lyžicu - dve múky.