Ahojte,
keďže je leto a máme prebytky paradajok, chcela by som spraviť paradajkovú šťavu/pretlak na prípravu paradajkovej polievky v zime. Prosím máte niekto overený recept? Ďakujem 🙂
@skalnicka02 ja zavaram rajciny. Na necelu minutu dam do vriacej vody( naspodu rajciny nakrojim), potom osupem a dam do poharov. Ak su vacsie, tak prekrojim. Sterilizujem cca 10 -13 min na 90 stupnov.
@skalnicka02 My šupy radi nemáme, preto dávam dole. Potom rajčiny pokrájem, dám do hrnca a trocha povarím. V pohároch ich potom sterilizujem. Mixujem až pri príprave pokrmu.
@skalnicka02 Ja ich trochu povarím,rozmixujeme a prepasírujeme cez sitko.Do fliaš a zasterilizujem.Pijeme to aj ako džús😋
Namtajam paradajky, pokladám ich na boky plech, strčím do rúry, pol hodiny pečiem na 180, potom dve tri hodiny na 140. Upečené prepasírujem, naflaskujem, sterilizujem 15 minút vo vriacej vode. Takmer bez roboty a takmer nezakydana kuchyňa, pretlak je krásne hustý
@skalnicka02 nakrajam rajciny, prevarim, zlejem vodu, ktoru pustili. Mixnem ponornym mixerom a prelasirujem. Potom do horucich poharov do horucej truby.