Paprikáš bez mletej papriky

17. máj 2023

Ahojte. Dietatu nerobi dobre mleta cervena paprika. Myslite, ze to bude dobre, ak ju do paprikasu nedam? Skusala to niektora? Dakujem

babulkomale
17. máj 2023

Tak to nebude paprikas ale sote asi alebo maso na stave alebo smotane, podla toho co tam das.

janetinka27
17. máj 2023

nemusis to tam dat, to je jasne, len sa to uz nebude volat paprikas, ale v podstate je to jedno, ako to budes volat 🙂

lilianka28
17. máj 2023

Dobré to bude, ale už to nebude paprikáš. Ak chceš, aby sa to aspoň výzorom podobalo, tak červenú farbu papriky skús nahradiť paradajkovým práškom, prípadne trochou paradajkového pretlaku.

jumama
17. máj 2023

Ja tiez nedavam, dcera povie, ze je to od papriky horke, ale velmi lubi taketo masa na smotane - ja dam bud jednu rajcinu na kococky a dusim spolu s masom az sa uplne rozpadne, alebo aj susene rajciny na kococky - to zafarbi aj ochuti velmi dobre. Alebo potom mozes dat do tej smotany nakoniec syr struhany a bude syrova omacka 🙂 Este byva aj take korenie, tusim Kotanyi znacka, mlete susene rajciny s olivami, aj to je velmi dobre.

babulkomale
17. máj 2023

@jumama pridlho papriku smazis, vtedy zhorkne. Mala by sa len jemne oprazit na tuku, max minutu a nie vysoka teplota.

jumama
17. máj 2023

@babulkomale Ano, viem, ze paprika je hakliva, ja tak 20 sekund posmazim a zalievam hned vodou. Ona skratka nelubi papriku🙂 Je velmi vyberava od malicka. Na vela veci hovori ze su horke - napriklad pomarancovy dzus, co si tak na rychlo spomeniem. Ja som sa s tym zmierila. Najprv som si myslela, ked bola malicka, ze si iba myli slova a miesto kysle povie horke - trebars na ten pomaranc.

Da sa na webe najst taky "test jazyka" - ak sa pozries na vyplazeny jazyk a je na nom mnoho tych bodiek - chutovych poharikov - mozes ovela intenzivnejsie citit chute, ako ludia, co maju chutovych poharikov menej. A prave ti ludia, co ich maju mnoho, mnoho potravin citia ako horke. A byvaju preto vyberavi jedaci.

Uz v tom veku 12, co dcera ma, to neberiem ako nejake vykrucacky, ale ako fakt, ze jej to nechuti. Ved aj my dospelaci nie vsetci vsetko lubime. Ja nemam rada vonu ryby napriklad, nejem ryby. Moj muz by jedol ryby tri razy denne. Uvarim, upeciem, ale nechutnam 🙂