Palacinky bez mlieka/s rastlinnym mliekom

basulaak
22. jan 2024

Maminky mate prosim overeny dobry recept na taketo palacinky? Synovi 2,5r zistili ABKM, uvazujem ci len svoj overeny recept alterovat a pouzit rastlinne mlieko (neviem ci sa nebudu viac trhat a pod) alebo mate nejaky overeny recept? Pripadne ktore rastlinne mlieko pouzit do palaciniek? (Ovsene, ryzove…?)
Dakujem za tipy

jgk24
22. jan 2024

robila.som ako klasicke palacinky, len som vymenila mlieko za rastlinne, pouzivala som mandlove, to nam najviac chutilo 🙂

jessx
22. jan 2024

@basulaak niekto na palacinky nepoužíva žiadne mlieko, iba vodu. Sama som ich tak párkrát robila keď nebolo doma mlieko. Dokonca niekto ani vajíčko nedáva ani mlieko. Aj tak si ich vždy niečim plníme tak ma tej chuti to až tak extrémne neuberie, pravdaže sú chutnejšie z mlieka ale nie je to nejaký nehorázny rozdiel

anna777115
22. jan 2024

Dcéra, má alergiu na bielkovinu kravského mlieka a všade kde ide mlieko nahradzam rastlinným mliekom a smotanou od Ramy. Taktiež rastlinné maslo Flóra , Rama je vegánska Rajo...

anonymnasnazilka
22. jan 2024

jasne, kludne len vymen za rastlinne mlieko. na palacinky je dobre aj to mandlove alebo kokosove (potom vonaju tak pekne kokosovo). s ryzovym vela nevarim, to sa mi moc nepozdavalo. teraz som ale posledne robila palacinky s 50/50 mlieko/voda a boli naozaj super. netrhali sa a vsetkym tak nejak viac chutili 🙂

basulaak
autor
22. jan 2024

Supis dakujem za rady a tipy. Vyskusam 😀👏 nasla som aj vegan slahacku v obchode, tak to bude radosti ked panko pride z jasli. 😊

traktor
22. jan 2024

@basulaak dcéra nemôže mlieko, dávam vodu, nezbadas rozdiel

danielahamar
22. jan 2024

Ja robím len s ryžovým alpro

mmoonna
22. jan 2024

Ja robím palacinky z vody, dám do vody trochu oleja. Mama hovorila,že sú jemnejšie ako z mlieka

25daniela
22. jan 2024

@basulaak ja robím pol na pol sójovo pohanove mlieko, normálne rozrobené podľa návodu a do toho múka a vajcia, ako normálne. Keď dáš dobrý pomer múka a vajcia, rozdiel je minimálny

martakop
24. jan 2024

@basulaak jasne, ak treba, vies palacinky spravit bez vajca a mlieka... v mojich veganskych casoch som robievala "palacinky" z muky a mineralky. Akurat pomer uz nepamatam, musis vyskusat, aka hustota ti bude vyhovovat