Ahojte poraďte prosím overený recept na domáci vajecny liker, idem robiť prvýkrát. Ale mám iba jedno salko a nechystám sa už do obchodu. Ďakujem za rady 🤗
@pseudomonas87 dobre ďakujem pekne zatiaľ
ja robievam takto https://www.instagram.com/share/_j-JCRzUq
6 žĺtkov, 2x vanilkový cukor, 1 PL práškového cukru, spolu vyšľahať, pridať 1 Salko, ešte vyšľahať. 1 šľahačková smotana (250ml), pol litra rumu (umu, tuzemáku...), už len vmiešať lyžicou. Na zdravie! 😊
Takže: 5 žĺtkov vyslahas do peny s 150 g práškového cukru. Pridať vanilku , tak polku, alebo ak máš tu pastu tak pol lyžičky. Keď máš vyšľahané pridávas postupne Salko a rum. Skladujes v chladničke.
Pol litra rumu.
Ja sa pripnem,lebo mne vaječný likér vždy zhustne tak,že o 2 dni nejde ani z fľaše von.Kde robím chybu? Robím rovnako ako tu píšete.Preto robievam radšej likér z ľadových gaštanov,ten je tiež výborný.
No ja mám rodinný overený, len presnú gramáž ti napíšem, keď dôjdeme z urgentu 🙂, ale idú tam žĺtky, práškový cukor, vanilka, rum, jedno Salko