Poradíte mi váš overený recept na šišky? Chcela by som ich aj plniť, džem/nutela. Je lepšie pred pečením alebo až potom ? A ako to urobiť ak si chcem cesto pripraviť večer a piecť až ráno?
Sisky napln az upecene, pri vyprazani by ti mohla napln utiect. Spravis do sisky dierku a streknes ju tam spickou na vrecku na zdobenie
ja plním pred pečením... slivkovým lekvárom.
cesto si sprav v ten deň keď ich budeš vyprážať... stačí kysnúť 1-2 hod. je teplo, to máš za chvíľu...
cesto - 0,5 kg múky polohr. 1 kávová lyžička soli, 1 kávová lyžička cukru, 1 sušené droždie, 1 vajce, 3 pol. lyžice oleja, 3 dl vlažného mlieka, alebo vody.
Všetko spolu zamiesiť a nechať kysnúť.... max. 2 hod.
Nikdy som nerobila šišky s takým cestom ktoré by od večera kyslo.. ale možno sú tu aj lepšie gazdinky než ja.. my máme najradšej recept od jednej mamičky z mimibazaru, skús si hodiť do google šišky mäkkučké aj na druhý deň mimibazar- nájde ti ich. Sú skvelé.