Moje deti majú pizzu veľmi radi a vzhľadom na financie, by som rada nejakú skúsila upiecť doma, len sa bojím neúspechu. Poradíte mi prosím vás nejaké tipy a dobrý recept?
@ovaaa tiež robím tento recept 😊
@ovaaa to ti vykysne za pol hodinu, ze? Presny opak toho, ako sa ma dobra pizza robit.
Vyskusajte zienky podla tejto kalkulacky, cesto po zamieseni rozdelit klasicky na bochnicky a strcit na 1-2 noci do chladnicky. Pred pecenim nechat zohriat na izbovu teplotu.
https://www.stadlermade.com/pizza-calculator/
Na obrazku vidite recept na 4 pizze po 250g (cesta). Nie, nie je tam chyba v davkovani drozdia ;)
@petronellla87
Ten recept je mám overený rokmi a pizza sa dá jesť aj na druhý deň, stále mäkká a chutná. Rozhodne patrí medzi tie recepty" mám chuť urobím si hneď" a nie dávať cesto do chladničky na 1 až 2 dni. Aj chuť by ma prešla 😄😄.
Ďakujem kočky, ste úžasné. Večer si to všetko prejdem.
Na 300g múky úplne stačí 1/4 kocky droždia.
Ja som viackrát robil podľa tohto:
https://kuchynalidla.sk/recepty/pizza-so-sunkou...
Pizza bola dobrá (v rámci možností, keď človek nemá kamennú pec), ale ak mám byť úprimný, nechce sa mi to celé robiť, jednoduchšie je kúpiť mrazenú pizzu v akcii a hodiť ju do rúry.
@romikk22 Prosim ta, kolko je polka toho sacku drozdia na gramy? Nemam sacky, mam velke balenie tak musim vazit. Dakujem!
@ovaaa tiež robím podľa tohoto receptu a cesto je výborné.
Skúste toto:https://
https://www.youtube.com/watch?v=8iffvgrS420@guudy Keď cesto necháte kysnúť veľmi dlho, môže sa stať, že prekysne. Jeho štruktúra sa oslabí, kvôli čomu stráca svoj tvar aj ďalšie charakteristické vlastnosti, ako je napríklad vôňa alebo chuť, ktorá býva veľmi kyslá. Vy si čakajte 2 dni na cesto, ja teda čakať nebudem a zdá sa, že podľa ponúknutých receptov ste jediná. Recept je pre zakladateľku témy a podľa reakcii majú s ním maminy aj ja dobrú skúsenosť. Moja misia ponúknutého a osvedčeného receptu tu teda končí, tak si dajte pohov 😁😁.
https://varecha.pravda.sk/recepty/pizza-makkuck...