Baby prosim vas nemate niektora fakt ze dobry overeny recept na pizza cesto?uz som nejake skusila ale stale to nie je ono 😏dakujem
@petrastrbanikova ja mám tento recept a som spokojná 😊 ale my nemáme radi takú tú "domácu" pizzu, kde je cesto hrubé 2-3cm, ale takú, kde je cesto tenučké a po okraji chrumkavé, tak snáď ste mali na mysli také niečo 😉
Kvások:
20g droždia
150ml vlažného mlieka
1kavova lyž.cukru
Cesto:
Kvások
300g hl. Múky
1PL oleja
soľ
Je to množstvo na 2 okrúhle pizza plechy. Pečiem pri 220°C asi 15 min.
@petrastrbanikova ak máš kvások tak skús túto. Ja ju robím a je super. https://www.zosrdcadohrnca.sk/2018/05/07/kvasko...
@petrastrbanikova skus pohladat od lenivej kucharky. Toto mi fakt ze chutilo!
@petrastrbanikova
https://varecha.pravda.sk/recepty/pizza-makkuck... tento robim stale a je úžasne
Baby dakujeeeem moc ❤❤❤budem skusat postupne ako ste pisali ☺☺☺
@lenkike presne take tenucke hladam nie ako kolac ze buchnem na plech 😄dakujem 🥰
@petrastrbanikova dôležitý je pomer. 2 diely múky s 1 diel vody. Potom už len soľ, droždie a olivový olej. Robím tenkú, ale na dva veľké plechy, cele, nie okrúhle, z cca 700-800g hladkej múky.
Najlepsie cesto je take, kde das malinko drozdia a nechas ho 1-2 noci v chladnicke. Cesto dozrie a naberie chut.
Vyhybala by som sa receptom, kde je vela drozdia. Sice rychlo nakysne, ale drozdie preraza a cesto je take mukove, bez chuti....
Ja robim podla tejto kalkulacky (nie, nie je to chyba v malom mnozstve drozdia 🙂 ) - https://www.stadlermade.com/pizza-dough-calcula...
@petrastrbanikova
500g múky hladkej alebo špaldovej
5PL olej
1 KL soli
250ml teplej vody
sušené droždie
Ja už len tento používam cesto sa podarí vždy..