Ahojte baby!
Prosim Vas, nevedeli by ste mi niektora z vas poradit overeny receptik na narodeninovu tortu ? Chcela by som dcere upiect sama tortu, ktoru by zobrala do skolky na oslavu.
Som celkom zrucna, nemusi to byt uplne jednoduchy recept, hlavne aby bol chutny, nejaky ovocny/cokoladovy bez orechov.
Dakujem krasne ! 😘
@jana0119 My sme mali na posledne narodeniny v skolke tuto jedboduchu, deti vraj chodili pre duple, nezostalo nic 🙂 Priemer korpusu bol 28cm.
Korpus: 12 vajec, 12 kopcovitych lyzic muky, 12 nekopcovitych lyzic cukru, ja som dala kokosovy. Vymiesa sa tuhy sneh, do toho cukor a poriadne sa premixuje, potom po jednom zltka a nakoniec sa uz len zlahka zamiesa muka. Moze sa dat aj mleta vanilka.
Krem: klasika mascarpone+slahacka. Pouzila som tusim 1kg mascarpone a 500ml slahacky. Do toho trocha praskoveho cukru a mleta vanilka.
Dalej som este rozmixovala jahody a tymto jahodovym pyre som potrela dva spodne platy cesta (dokopy boli 3 platy). Az na rozotrete pyre som dala krem a nim som aj obalila celu tortu.
Nabuduce sa chystam robit verziu toho isteho, ktoru mam odkusanu na viacerych ludoch a s uspechom..Korpus rovnaky, len z gastanovej muky a kokosovy cukor povinny, doda paradnu karamelovu chut. Plnka mascarpone+slahacka+karamelove salko+vanilka. Chuti to spolu paradne. Ovocne pyre dam asi visne.
https://www.modrykonik.sk/forum/recepty/recept-na-cokoladovo-orechovu-tortu/#post-87609323
Tu som pridavala recept.
Korpus nemusis mat orechovy,
A vsetko ostatne je bez orechov.
Podobne si mozes upravit aj tie ine..na bezorechove...
@jana0119 Ja uz roky robim podla tohto receptu.
Zo 6 vajec je na velku 24 cm formu (2x vyjde prekrojit), zo 4 na malu 20 cm formu tortovu (2x prekrojit vyjde tiez).
Na 6 vajec staci 200 gr cukru.
https://www.napadynavody.sk/najdokonalejsi-tort...
Plnku ja robim vzdy mascarpone + slahacka (na velku s 2 plnkami tusim 3x mascarpone + 3x slahacka, pripadne este jeden tvaroh. Cukor podla chuti. Niekedy dochutim vanilkou / kakaom.
Naposledy som 1 slahacku + 1 mascarpone nahradila jahodovym "pudingom" - mixla som cerstve jahody, doliala vodou do 350-400 ml, primiesala jahodovy pudingovy prasok a uvarila hustejsi puding. Po vychladnuti primiesala k plnke. Tak isto som raz i bananovu plnku robila. Obe boli velmi chutne.
Robila som vtedy jednu tortu kakaovy korpus (2PL muky som nahradila 2 PL preosiateho kakaa) a bananovu plnku a druhu tortu biele cesto a jahodovu plnku. Navrch marcipan, ten my veeelmi radi... Nema sice velmi peknu farbu, ale je to jedina potahova hmota, ktoru mame fakt radi.
Ja zase nie som velmi na ozdobovanie a vzdy len s obdivom pozeram na vytvory sikovnych gazdiniek.